ProWein szakvásár Düsseldorfban
Európa legnagyobb borkereskedelmi és égetett szeszesital szakvására a düsseldorfi ProWein, amelyen jövőre várhatóan húsznál több magyar cég állít ki, hasonlóan az idei rendezvényhez.
A Düsseldorfban, 2010. március 21-23. között tartandó vezető európai bor kiállításon a világ minden fontos bortermelő országa és régiója bemutatja kínálatát – hangsúlyozta budapesti sajtótájékoztatóján Danila Avdiu, a ProWein projekt igazgatója.
Évente közel 50 ország mintegy 3000 kiállítója ad keresztmetszetet a világ bortermelésének és szeszesital gyártásának trendjeiről a rendezvényen. Idén három nap alatt több mint 35 ezer szakmai látogatót és ezer újságírót regisztráltak a Rajna parti vásárközpontban.
A ProWein tükrözi a nemzetközi borpiac trendjeit: többek között növekszik a kereslet a könnyű borok iránt. Fehér bornál egyre népszerűbb a 11, vörösbornál a 13 százalék körüli alkoholtartalom. A német fiatalok körében továbbra is népszerűek a könnyű dobozos borok.
A német piacon a válság ellenére kedvezően alakul a bor kiskereskedelme. Mennyiségben ugyan csökken a fogyasztás, értékben viszont növekszik, a magasabb minőség iránt egyre nagyobb az igény.
Danila Avdiu bejelentette a ProWein egyik érdekes eseményét: Bemutatkozik Argentína, Chile, Dél-Afrika, Kalifornia és Új-Zéland bortermelőinek „Új Világ Borszövetsége”. Az öt ország érdekelt cégei „New World Wine Alliance” néven tervezik az együttműködést a világpiacon.
A magyar kiállítók a többi kelet-európai résztvevővel, valamint az olaszokkal, a görögökkel és svájciakkal együtt a hármas számú csarnokban kapnak helyet.
Legutóbb a szakmai látogatók fele képviselte a kiskereskedelmet, jelentős arányuk pedig a gasztronómiát. Különösen fontos, hogy a belépőjegyek 80 százalékát a cégek beszerzésben érintett vezető munkatársai vásárolják meg.
Hagyományosan a ProWein legsikeresebb része a kóstoló részleg, ahol különböző országokból mintegy 1000 különböző márkás borral ismerkedhetnek az érdeklődők.
A borok mellett helyet kapnak a vásáron a borkereskedelemhez szükséges eszközök ésa borral együtt fogyasztható finom élelmiszerek is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >