Profi francia szakács tartott mesterkurzust a főiskolán
Laurent Lemal Michelin-csillagos séf, az idei francia Bocuse d’Or válogatóverseny győztese, december 8-án a Főiskolát sok rendezvényen segítő vendéglátás és szálloda szakirányos hallgatóknak tartott mesterkurzust a KVIK tankonyhájában. A chef úr kacsamáj pastramit készített el fűszeres páclével (babérlevél, borókabogyó, bors, fokhagyma, kapor, koriander, mustármag, szegfűszeg), almával, körtével, kanadai sütőtökkel és jégcsap retekkel a KVIK hallgatóival együtt. Laurent Lemal-t a Bocuse d’Or 50 jelöltje közül válogatta ki a francia bizottság, hogy képviselje Franciaországot a 2016-os budapesti Bocuse d ’Or Európai Válogató Versenyen. A chef úr először jár Magyarországon. A Kar Szaknyelvi Tanszéke, a Vendéglátás Intézeti Tanszék és az Informatikai Központ vett részt a rendezvény sikeres lebonyolításában. Laurent Lemal programszervezője Dr. Zsák Helga, házigazda séfje Dr. Sándor Dénes volt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A világ legjobb gasztronómiai városai 2025-ben – New Orleans a csúcson
A Time Out magazin több ezer helyi lakos bevonásával állította…
Tovább olvasom >A Gundel technikum (a korábbi Ecseri szakközépiskola) volt diákjait várja a Gundel Alumni Közösségbe
A Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum, korábbi nevén az…
Tovább olvasom >Méréstolmács jigger – A nap képe
Amatőr mixer olvasó, készíts tökéletesen arányos koktélokat a Viski rozsdamentes…
Tovább olvasom >