Profi francia szakács tartott mesterkurzust a főiskolán
Laurent Lemal Michelin-csillagos séf, az idei francia Bocuse d’Or válogatóverseny győztese, december 8-án a Főiskolát sok rendezvényen segítő vendéglátás és szálloda szakirányos hallgatóknak tartott mesterkurzust a KVIK tankonyhájában. A chef úr kacsamáj pastramit készített el fűszeres páclével (babérlevél, borókabogyó, bors, fokhagyma, kapor, koriander, mustármag, szegfűszeg), almával, körtével, kanadai sütőtökkel és jégcsap retekkel a KVIK hallgatóival együtt. Laurent Lemal-t a Bocuse d’Or 50 jelöltje közül válogatta ki a francia bizottság, hogy képviselje Franciaországot a 2016-os budapesti Bocuse d ’Or Európai Válogató Versenyen. A chef úr először jár Magyarországon. A Kar Szaknyelvi Tanszéke, a Vendéglátás Intézeti Tanszék és az Informatikai Központ vett részt a rendezvény sikeres lebonyolításában. Laurent Lemal programszervezője Dr. Zsák Helga, házigazda séfje Dr. Sándor Dénes volt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
2025 lesz a magyar sörturizmus éve?
18 magyar, kisüzemi sörfőzdébe kalauzol el a Bakancslista 2025 –…
Tovább olvasom >Macsó megközelítés a vásárlásban – A nap képe
Az USA-ban működik (legalább) egy olyan hipermarket, ahol a bevéárláshoz…
Tovább olvasom >Új szabályozás a munkaegészségügyi vizsgálatok terén: mit jelent ez a szállodaipar számára?
2024. szeptember 28-tól jelentős változások léptek életbe a munkaegészségügyi vizsgálatok…
Tovább olvasom >