Profi francia szakács tartott mesterkurzust a főiskolán
Laurent Lemal Michelin-csillagos séf, az idei francia Bocuse d’Or válogatóverseny győztese, december 8-án a Főiskolát sok rendezvényen segítő vendéglátás és szálloda szakirányos hallgatóknak tartott mesterkurzust a KVIK tankonyhájában. A chef úr kacsamáj pastramit készített el fűszeres páclével (babérlevél, borókabogyó, bors, fokhagyma, kapor, koriander, mustármag, szegfűszeg), almával, körtével, kanadai sütőtökkel és jégcsap retekkel a KVIK hallgatóival együtt. Laurent Lemal-t a Bocuse d’Or 50 jelöltje közül válogatta ki a francia bizottság, hogy képviselje Franciaországot a 2016-os budapesti Bocuse d ’Or Európai Válogató Versenyen. A chef úr először jár Magyarországon. A Kar Szaknyelvi Tanszéke, a Vendéglátás Intézeti Tanszék és az Informatikai Központ vett részt a rendezvény sikeres lebonyolításában. Laurent Lemal programszervezője Dr. Zsák Helga, házigazda séfje Dr. Sándor Dénes volt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Advent Óbudán: indul a főváros egyik legkedvesebb karácsonyi vására
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >„A jövő turizmusa az értékekre épül” – iránytűt adott a Tourism Summit 2025
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Még a Mikulás hazájából is érkeznek kürtöskalácsot enni – rekordévet hozhat az ünnepi szezon Budapesten
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >


