Pro Turismo
Október 16-án a Turizmus Summit rendezvényen átadták a Pro Turismo díjakat, a turizmus legmagasabb szintű kormányzati elismerését. A díjat minden évben azok a szakemberek kapják, akik a magyarság hírnevét itthon és külföldön egyaránt öregbítik, elkötelezettek a magas minőség iránt és példát mutatnak kollégáiknak. A vendéglátásban és a gasztronómiában érdekelt szakmákból az alábbiak érdemelték ki a rangos díjat: Ruprecht László kreatív séf, a Stílusos Vidéki Éttermiség egyik alapítója, Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, valamint Laposa Bence borász. A díjakat átadó Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter elmondta: a kormányzat stratégiai ágazatként tekint az évről évre újabb rekordokat döntő turizmusra. A látványos sikerek az ágazat szereplőinek egyéni teljesítményeiből adódnak össze, ezek jelentik egyúttal a legnagyobb hozzáadott értéket a turizmusban.
A konferencián bemutatták Magyarország új országmárkáját, amelynek szlogenje: Magyarország a csodák soha ki nem apadó forrása. Jövő évtől kezdve a Pro Turismo díjakat mindig a Turizmus Világnapján, szeptember 27-én fogják átadni.//
Kapcsolódó cikkeink
Változás az MSZÉSZ élén
November elején az Aquaworld Resort Budapestben került megrendezésre a Magyar…
Tovább olvasom >VisitHungary: rekordszámokkal ünnepli Magyarország a Turizmus világnapját
Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UN Tourism) kezdeményezésére a turisztikai ágazat…
Tovább olvasom >Kutatók éjszakája – Edukatív és szórakoztató programokkal várja az érdeklődőket a METU
A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) szeptember 27-én és 28-án első…
Tovább olvasom >További cikkeink
A nyár a Balatoné
Az idei nyáron a teljes magyarországi vendégéjszakák majdnem harmadát a…
Tovább olvasom >A Starbucks újra személyes üzeneteket tesz a kávéspoharakra
A Starbucks új vezérigazgatója, Brian Niccol irányításával visszatér ahhoz a…
Tovább olvasom >Új Guinness rekord: 112 méteres Dobos-torta készült!
Guiness rekordot döntöttek a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Dobos C.…
Tovább olvasom >