Pro Turismo
Október 16-án a Turizmus Summit rendezvényen átadták a Pro Turismo díjakat, a turizmus legmagasabb szintű kormányzati elismerését. A díjat minden évben azok a szakemberek kapják, akik a magyarság hírnevét itthon és külföldön egyaránt öregbítik, elkötelezettek a magas minőség iránt és példát mutatnak kollégáiknak. A vendéglátásban és a gasztronómiában érdekelt szakmákból az alábbiak érdemelték ki a rangos díjat: Ruprecht László kreatív séf, a Stílusos Vidéki Éttermiség egyik alapítója, Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, valamint Laposa Bence borász. A díjakat átadó Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter elmondta: a kormányzat stratégiai ágazatként tekint az évről évre újabb rekordokat döntő turizmusra. A látványos sikerek az ágazat szereplőinek egyéni teljesítményeiből adódnak össze, ezek jelentik egyúttal a legnagyobb hozzáadott értéket a turizmusban.
A konferencián bemutatták Magyarország új országmárkáját, amelynek szlogenje: Magyarország a csodák soha ki nem apadó forrása. Jövő évtől kezdve a Pro Turismo díjakat mindig a Turizmus Világnapján, szeptember 27-én fogják átadni.//
Kapcsolódó cikkeink
Vegyes képet mutat a balatoni turizmus – mégis van ok a bizakodásra
A Balatonnál zajló turisztikai szezon nem indult zökkenőmentesen: az időjárás…
Tovább olvasom >Pisztácia Magyarországon?
Egyre több jel mutat arra, hogy a pisztáciatermesztés már nem…
Tovább olvasom >Az egyszerűsített egyszerűsítése
Kovács László, az MVI elnöke több szakmai szervezet (Turisztikai és…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: júniusban a vendégek száma 4,4, a vendégéjszakáké 5,1 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit
2025 júniusában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken közel…
Tovább olvasom >A St. Andrea Szőlőbirtok lett Az év pincészete Magyarországon
A magyar borászatok hittel, kitartással, hűséggel dolgoznak, lépést tartanak a…
Tovább olvasom >Strandokat és fagyizókat ellenőrzött a fogyasztóvédelmi hatóság
Strandokat és fagyizókat ellenőrzött a Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság…
Tovább olvasom >