Prestige Reserve Club: díjátadó a Kárpátia Étteremben
A Prestige Reserve Club zsűrijének éves értékelése alapján a Prestige Reserve védjegyet elnyerő borok és a Prestige Award-ot kiérdemelt borászat, borbár, borétterem és borszaküzlet díjátadójára 2014.12.10-én került sor a Kárpátia Étteremben.
A Niklai Ákos és Mezei Tamás nevével fémjelzett Kárpátia immár 5. éve ad otthont a díjátadó rendezvénynek, amely egyben egy szimbolikus helyszín is, kifejezve, hogy a megmérettetésen a Kárpát-medence borászatainak részvételére számítanak. A díjátadóra a díjazott borászatok, a sajtó, a zsűritagok és támogatóink jelenlétében került sor, amelyet egy élvezetes kóstoló követett a nyertes borokból.
Prestige Reserve 2014 Ősz
A díjak átadására 2 kategóriában került sor. A Vinum Bonum, a jó borok, a Prestige Reserve Médaillon d’Or pedig a kiváló borok cégéreként díszíti majd a borosüvegeket.
A zsűri képviseletében Doszpod László, Kozma Kálmán, Niszkács Miklós és Csizmadia András gratulált a nyerteseknek.
A díjátadó aktuális szakmai témája a terroir bor kérdése volt, ami előrevetítette a Club azon szándékot, hogy 2015-ben a mélyére ásson ennek a fogalomnak és a boroknak a borászokkal együtt.
Caprice Diamond Award
Mind a borok, mind a borértékelés szempontjából fontos dolog időszakonként mérleget vonni. Az elmúlt 5 év teszteredményeinek összesítése alapján 7 kategóriában (rosé, késői szüret, aszú, fehér fajtabor, fehér cuvée, vörös fajtabor, vörös cuvée) kategóriánként a legjobb három bort emelték ki és díjazták a támogató Caprice segítségével, így az oklevelek mellé minden borászat egy gyémántokkal ékesített kitűzőt is kapott.
Prestige Award
A média képviselőiből és szakértőkből álló zsűri 2014-ben a Doblo Wine & Bar-t, a Bortársaság Hegyvidék-i üzletét, a Gusteau Kulináris Élményműhelyt szavazta meg, mint amelyek kiemelkedő szerepet töltenek be a borvertikumban, hiszen a borok az ő közvetítésükkel, interpretációjukkal jutnak el az igényes fogyasztókhoz.
A Prestige Award-ot kiérdemlő borászat 2014-ben a Jásdi Pince lett, aki méltó utóda a korábban Szepsy István, dr. Lőrincz György és Takler Ferenc által elnyert vándordíjnak. Egy évig a csopaki Jásdi Pincében lesz látható Gáspár Géza – díjat megszemélyesítő – Bacchus szobra. Jásdi István munkásságát Doszpod László, Csizmadia András, dr. Lőrincz György és ifj. Figula Mihály méltató szavai mellett leginkább borai dícsérik. „Ars poeticáját” kellő mélységben a Szerenád a szőlőben c. könyvéből ismerhetjük meg. Szakmai elfogadottságát jól példázzák a különböző borászszervezetekben betöltött tisztségei (Vindependent, Pannon Bormíves Céh). Kiemelkedő szerepet töltött és tölt be a csopaki brandépítésben, a Csopaki Kódex létrehozásában és a terroir legjobb dűlőinek bemutatásában. Hozzáállását az is példázza, hogy a díj átvételét követően beszédében egy éppen nehéz helyzetbe került Káli-medence-i borász érdekében kérte a szakma segítségét. Egyike azoknak a borászoknak, akik kellő mértéktartással, de kritikusan hívják fel a figyelmet a borpiac egyes nemkívánatos jelenségeire, egyben utat is mutatva a jó megoldásokra.
A Prestige Award díjazottjainak a Diplomacy & Trade kiadójának nevében Freed Péter úr adott át egy közel 2 millió forint értékű megjelenési lehetőséget, amely az egyik legjobb média csatorna a magyarországi diplomáciai testületek és a Magyarországon befektető külföldi vállalatok vezetői előtti bemutatkozásra.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >