Prestige Award 2010: Melyik lesz 2010 legnagyobb presztízsű magyar borászata?
A Prestige Reserve Club által alapított Prestige Award-ot a legnagyobb
tekintélyű, legjobb hírnevű, leghitelesebb magyar borászatnak ítélik oda.
Doszpod László a klub elnöke a díjalapítás fő céljaként a kiemelkedő,
példaértékű, követendő borászati teljesítmények évenkénti elismerését emelte ki.
Örvendetes, hogy a kezdeményezéshez szinte valamennyi mértékadó bormédia képviselője csatlakozott úgy, mint a Bor és Piac, a Decanter, a Tonella, a Borigó, Vendéglátás, a Vinoport.
A zsűrit erősíti a Magyar Sommelier Szövetség elnöke, egy háromszoros magyar sommelier bajnok, egy kiváló gasztrofilozófus, több borszakértő, nemzetközi borakadémikus, egy akadémikus, több médiaszemélyiség, valamint számos borszakíró is. Ez az összefogás jó alapot teremthet a megalapozott döntéshez.
Zsűritagok:
Herczeg Ágnes
Pallagi Ferenc
Vágó István
Doszpod László
Kovács András István
Mészáros Gabriella
Kozma Kálmán
Freund Tamás
Ruck Levente
Kapuvári Gábor
Tompa Imre
Bányai Gábor
Rohály Gábor
Niszkács Miklós
Schützenhoffer Gergely
Fabók Mihály
Vörös Attila
Gazda Albert
Csizmadia András
A díj odaítélésénél a zsűri tagjai egy-egy szavazatot adnak le. Amennyiben egy borászat sem kapja meg a szavazatok 50%-át, úgy a 2. fordulóban csak a kettő legtöbb szavazatot kapott borászatra lehet szavazni. Szavazategyenlőség esetén sorshúzás dönt.
A mérlegelési szempontok között fontos szerepet játszik a borászat szakmai tekintélye, teljesítménye, jó hírneve, hitelessége, pozitív fogyasztói megítélése, borainak kiválósága, elismertsége és a borokhoz illő forgalmazási csatornák.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Vezetőváltás a Henkel magyarországi Consumer Brands üzletága élén
2025 április elsejétől Maurizio Salvaggio a Henkel Magyarország Consumer Brands…
Tovább olvasom >A piaci kihívások mellett is növekedni tudott a BioTechUSA-cégcsoport
Közzétette éves jelentését a tisztán hazai tulajdonú BioTechUSA-cégcsoport: a gazdasági…
Tovább olvasom >Megújult a KOMETA – Jó étellel a jó életért
Buona vita!, azaz jó élet lett az olasz gyökerekkel is…
Tovább olvasom >