A VitalQuelle Kft felvételt nyert a Premium Hungaricum Egyesület tagjai közé
A győri székhelyű – 2010 őszén alapított -, ásványvízgyártó és -palackozó VitalQuelle Kft. 2011. július 1-jétől felvételt nyert a Premium Hungaricum Egyesület tagjai közé. A Magyarország Specialitásainak Érdekvédő Szervezeteként aposztrofált egyesületbe a már meglévő tagok ajánlása, ezt követően pedig az elnökség vizsgálata alapján lehet bekerülni.
A VitalQuelle felsőkategóriás egészségmegőrző termékei (oxigénes, ph 9.3 lúgos és Q10-es víz) és UniQuelle márkájú ásványvizei esetében a felvétel alapján a „prémium” olyan minőségi termékeket jelöl ezentúl, amelyek azon túlmenően, hogy megfelelnek a nemzetközi minőségi követelményeknek, valamely tulajdonságukban kiemelkedően többek vagy jobbak más, ezen követelmények szerint ugyancsak minőségi termékeknél. „Hungaricumként” a VitalQuelle termékei pedig a hazai kulturális- és gasztronómiai hagyományokhoz szorosan kapcsolódó termékeket jelentenek, amelyek jellegzetesen magukon hordoznak egyedülállóan helyi, tájjellegű tulajdonságokat. A tagság a presztízs értéken túl előnyöket is nyújt a cégeknek, az egyesület weboldalán bemutatja a tagokat, s a kommunikáció erősítését is fogja szolgálni mind az egyesületen belül, mind pedig a külvilág felé.
A VitalQuelle ásványvizek lelőhelye a Szombathelytől 15 km-re lévő vasszilvágyi ásványvízkút és palackozó üzem, amelyet egy 2008-as zöldmezős beruházásként adtak át. A győri VitalQuelle Kft. – mely az egyik piacvezető fagyasztott élelmiszerkereskedelmi cég, a Matusz-Vad Zrt. tulajdonosának, Matusz Balázsnak egy újabb vállalkozása – tavaly ősszel szerezte meg az UniQuelle Vasszilvágyon működő gyárát és ásványvíz kútját annak minden jogával együtt, továbbá létrehozott Szombathelyen egy központi raktárat, ahonnan közvetlenül és azonnal tudja ellátni viszonteladó partnereit.
A VitalQuelle Kft. az elmúlt időszakban európai színvonalú, teljesen új gépsorral felszerelt technológiát vezetett be vasszilvágyi ásványvízgyártó üzemében, amellyel maximálisan sikerült megvalósítani a minőségi, prémium gyártási hátteret, s mellette nőtt a kapacitás is. A folyamatos mikrobiológiai ellenőrzés – napi többszöri „quick” kontroll – ugyanúgy a fejlettebb előállítási technikát és a fogyasztókhoz eljutott termékek legmagasabb színvonalú minőségi kontrollját hivatott szolgálni. Az óránként 3000 palackot készítő, teljesen automatizált gyár víztechnológiai rendszere teljes egészében steril, zárt rozsdamentes acélból készült rendszer, a vízelőkészítés oxidációs vastalanításból és szűrésből áll – csak mechanikai szűrés-, egyéb vegyi és művi kezelés alkalmazása nélkül. A legmagasabb igényeket is kielégítő külső és belső építészeti kialakítás együtt szolgálja az élelmiszerbiztonságot, valamint a praktikumot, használhatóságot – közli a tozsdeforum.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
KSH: októberben 3,2 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapjához képest
2024. októberben a fogyasztói árak átlagosan 3,2 százalékkal haladták meg az…
Tovább olvasom >Tépett sertéshússal érkezik a McDonald’s legújabb szendvicse
A hazai McDonald’s november 14-én mutatja be országszerte Maestro burgercsaládja…
Tovább olvasom >Az ételmentés menő! De vajon mennyire?- Lezajlott a Munch sajtóeseménye
“Miért menő az ételmentés?” címmel szervezett sajtóeseményt a Munch, melynek…
Tovább olvasom >