Polcátalakítás a brit Tescónál
A Tesco a mesterséges intelligencia (AI) technológia alkalmazásával bővíti az egészséges, kényelmi snackek és ételek kínálatát üzleteinek hangsúlyosabb pontjain. A szupermarketóriás 30 legnagyobb forgalmú Express kényelmi üzletében zajló kísérlet során a vállalat a Dunnhumby insightjait használja fel – számolt be a The Grocer.
A cikk a Trade magazin 2024/11. lapszámában olvasható.
Azokat a polcokat, amelyeken korábban a magas zsír-, só- vagy cukortartalmú (HFSS) termékeket tárolták, mielőtt 2022 októberében életbe lépett az ezeket a polcvégekről, a kasszazónából és bejárattól kitiltó jogszabály, az egészségesebb food-to-go termékek kiemelésére fogják használni.
A kísérlet során az olyan élelmiszerek, mint a joghurt, a zabkása, a gyümölcsök, az új fehérjetermékek, valamint a kényelmi és a meleg ételek az üzletek hangsúlyosabb részein kerülnek majd kihelyezésre.
Kevin Tindall, a Tesco brit áruházakért felelős ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a lépés a vásárlási élmény javítását célozza. Hozzátette, hogy mind a választékot, mind az elrendezést „kifejezetten az úton lévő vásárlókra szabják”. //
Kapcsolódó cikkeink
Válságállóság az AI és ESG segítségével – KPMG CEO Outlook 2024
A hosszú távú válságállóság megteremtése kulcsfontosságú a siker szempontjából, nem…
Tovább olvasom >A magyarok háromnegyede jól ismeri az AI-t – derült ki az Ipsos globális felméréséből
Az Ipsos 2024-es AI Monitor jelentése átfogó képet nyújt arról,…
Tovább olvasom >Megtérül a fenntarthatóság
Az EY 2024-es Fenntartható Érték Tanulmánya szerint a fenntarthatósági beruházások…
Tovább olvasom >További cikkeink
Master Good, Nestlé Hungária, Tesco Magyarország az idei győztes sorrend
A Trade magazin idén másodszor hirdette meg a Karácsonyi tv-reklámok…
Tovább olvasom >Átadásra kerültek a CO-OP Star idei Ezüstfenyő és Ezüstcsillag díjai
Ahogy minden évben karácsony előtt, úgy idén is, december közepén…
Tovább olvasom >Fogyó cégszámok, tartós félmilliós határ
2024-ben a társas vállalkozások száma várhatóan 12 ezerrel csökken, miközben…
Tovább olvasom >