Polcátalakítás a brit Tescónál
A Tesco a mesterséges intelligencia (AI) technológia alkalmazásával bővíti az egészséges, kényelmi snackek és ételek kínálatát üzleteinek hangsúlyosabb pontjain. A szupermarketóriás 30 legnagyobb forgalmú Express kényelmi üzletében zajló kísérlet során a vállalat a Dunnhumby insightjait használja fel – számolt be a The Grocer.
A cikk a Trade magazin 2024/11. lapszámában olvasható.
Azokat a polcokat, amelyeken korábban a magas zsír-, só- vagy cukortartalmú (HFSS) termékeket tárolták, mielőtt 2022 októberében életbe lépett az ezeket a polcvégekről, a kasszazónából és bejárattól kitiltó jogszabály, az egészségesebb food-to-go termékek kiemelésére fogják használni.
A kísérlet során az olyan élelmiszerek, mint a joghurt, a zabkása, a gyümölcsök, az új fehérjetermékek, valamint a kényelmi és a meleg ételek az üzletek hangsúlyosabb részein kerülnek majd kihelyezésre.
Kevin Tindall, a Tesco brit áruházakért felelős ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a lépés a vásárlási élmény javítását célozza. Hozzátette, hogy mind a választékot, mind az elrendezést „kifejezetten az úton lévő vásárlókra szabják”. //
Kapcsolódó cikkeink
PwC Global CEO Survey: újratervezés van
A világ vezérigazgatóinak 60%-a optimistán tekint a következő 12 hónap…
Tovább olvasom >Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >Megéri fenntartható csomagolásra váltani?
A globális élelmiszeriparban a radikális innovációk száma 2007 óta folyamatosan…
Tovább olvasom >További cikkeink
Bővülhet az online árfigyelő
A családok védelme, az infláció alacsony szinten tartása és a…
Tovább olvasom >Tudatosabban vásárolunk? Töretlen a kereslet a hazai ízek iránt
Több száz magyar termelővel működik együtt a Kifli.hu, hogy minél…
Tovább olvasom >Kamatkedvezmény a zöldhitelre
Még kedvezőbb lesz a népszerű lakáscélú zöldhitel a K&H-nál. A legnépszerűbb…
Tovább olvasom >