Pohner Ádám tegnap versenyzett a Bocuse d’Or döntőjében
A Bocuse d’Or döntőjének első napján mutatta be versenyfogásait Pohner Ádám és a magyar csapat. A verseny a hírek szerint 40ezres közönség előtt zajlott.
A magyarok a következő fogyásokat készítették:
Hústéma: „Legjobb magyar vasárnapi sült” A tálon szerepel egy sült borjúkaraj, kalács csicsókával és tárkonnyal, csicsókakrém, fehérrépa vörösbor mázzal, almasalátával és retekkel, mustáros zöldborsó, hagyma tart, és ravioli Madeira mártással.
Tányértéma: „Arany chartreuse” Maga a chartreuse burgonyával és padlizsánnal készült, valamint kagylófélékkel. A tányéron szerepel még egy tárkonyos spárga, retek-, alma- és tormasaláta, mousseline mártás, valamint csicsóka chips
A zsűrizésben meglepő fordulat történt: Hamvas Zoltán váratlan megbetegedése nem tette lehetővé, hogy részt vegyen a kóstoló zsűrizésben, így a helyét – a francia zsűri beleegyezésével – a helyszínen eredetileg vendégként részt vevő Széll Tamás vette át.
Eredményhirdetés ma este.
Forrás: Magyar Bocuse d’Or Akadémia FB-oldala. A képeken Pohner Ádám és commis-ja, Csillag Richárd, illetve a versenyfogások.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
9 milliárd forint a K&H SZÉP kártyákon
Hónapról hónapra növekszik a K&H SZÉP kártya forgalom, de még…
Tovább olvasom >Időben kezdik
Kortársaiktól tanulják meg a helyes táplálkozást az iskolások a Magyar…
Tovább olvasom >Érzelmek és emlékek
A desszertnek érzelmeket, emlékeket kell ébreszteni – ez Tiziano Mita…
Tovább olvasom >