Platán étterem
Tata vendéglátásában igazi hiánypótló a Platán étterem. Színvonalas, de nem elitista helyet álmodtak meg az Öreg-tó partján, és ennek megvalósításához igazi „all stars” csapat verbuválódott. A tervező az ország egyik, ha nem a legjobb éttermének létrehozója (Jakabffy László, a koncepció szülőatyja) és az Oscar-díjas konyhafőnök (Facsar Sándor) neve biztos garanciát nyújtanak. A műemléki környezetben, a tatai Vár bejárata mellett álló, műemlék jellegű épületet az utolsó tégláig lebontva, majd eredeti képében újra visszaépítve jött létre a sajátos hangulatú étterem, amely építészetében és gasztronómiájában is a hagyományok és a mai, modern idők harmonikus elegyét kínálja. Az ételválaszték – ahogy az manapság teljesen elfogadott – viszonylag szűk, háromféle előétel, három leves, kétfajta tészta és hat főétel szerepel az étlapon, viszont egytől egyig a régi magyar ízeket idézik, modern, mai köntösben. Tatai ponty (természetesen az Öreg-tóból), mangalica füstölt sonka, falusi tyúkhúsleves, vagy éppen az elmaradhatatlan bécsi szelet is megtalálható, de egy kis csavar mindig ott van a kivitelezésben.
Remek helyen nagyszerű csapat – elvben minden adott a sikerhez!
Tata, Kastély tér 6. • Konyhafőnök: Facsar Sándor
Tervező: Tasnádi Mariann
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Éles árverseny és kihívások a magyar élelmiszeriparban
A magyar élelmiszerpiacon komoly árverseny alakult ki, mivel a forgalom…
Tovább olvasom >A magyar vásárlók stresszmentes karácsonyt szeretnének: online előre vásárolnak és 100 000 forint felett költenek ajándékokra
A magyarok idén több mint 100 000 forintot terveznek karácsonyi…
Tovább olvasom >Visszaesett az élelmiszerár-emelkedés, nem várható jelentős drágulás év végéig
Az elmúlt két évben meredek élelmiszerár-emelkedést tapasztaltak a fogyasztók Magyarországon,…
Tovább olvasom >