Egymást erősítő folyamatok: a sörivók egyre jobban értékelik a különleges söröket, a vendéglátósok pedig mindinkább támaszkodnak ezekre a sörfajtákra.
Az elmúlt évben háromszor is volt alkalmunk hírt adni olyan hangulatos sörözők nyitásáról, amelyek egy-egy cseh sörfőzde termékeire épültek, és csak ott voltak kóstolhatók. A mostani példa néhány apróságban különbözik ezektől: a sör szlovák (Kaltenekker főzde, Rozsnyó), a helyszín, a Pirítós Pub pedig a ma rendkívül divatos Kazinczy utca és vidéke. Felkapott környék, populáris stílus, talán ezért van, hogy a fogadtatás és a kiszolgálás azért nem ugyanannyira barátságos, mint „cseh kocsmáinkban”. Mindenesetre a tulajdonosok az őszi nyitás utáni eredmények alapján szerencsésnek érzik a koncepciót: sokan elsősorban a Kaltenekker kedvéért jönnek ide, és sok a nővendég is, talán az ízesített fajták miatt. A termék ára a különlegességének (és a környéknek) megfelelően magas, 700 forint korsónként, olcsóbb viszont a jól bevált Pilsner Urquell. Melegkonyha nincs, a hely nevéhez illően felturbózott pirítósok képezik az ajánlatot, valamint számos tapas: olyan különlegességek is, mint a humusz, a guacamole, de többségben a „magyaros” stílusúak – kolbász-, sonka- és rokfortkrém, kacsamáj- és tonhalpástétom és hasonlók. A legdrágább étel a tatárbifsztek 1490 forintért.
Budapest VII., Kazinczy utca 52/c
Tervező: Károlyi Szilvia • Konyhafőnök: Kiss László
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >