Pezsgőgyártás Móron
Pezsgőgyártásba kezd a svájci-magyar állampolgárságú Molnár Pál Móron, az egész borvidék új életre kelhet a 1,5-2 milliárd forintos beruházást követően.
A hetvenes években Svájcba költözött móri férfi, Molnár Pál tapasztalt vállalkozóként tér vissza a kisvárosba, hogy másfél-két milliárd forintos beruházással üzemet építsen, és pezsgőgyártásba kezdjen. Az alapanyagként szolgáló szőlőt az egykori móri állami gazdaság két évtizeden át parlagon heverő területén termelik majd – hangzott el a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában. A százhektáros terület elöregedett, illetve már kipusztult ültetvényének helyére új, fiatal tőkék kerülnek, szépül a borvidék – mondta a rádiónak Varga Máté borász, a Móri Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke. A borvidéken abban is bíznak, hogy a termelés új piacot jelenthet a környékbeli kistermelőknek.
Tálos Tamás, a megalakult Móri Bor Kft. ügyvezetője, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének alelnöke sikerben bízik, még ha a beruházás megtérüléséig húsz-huszonöt évet is várni kell. A termelés beindításához százötven munkahelyet teremtenek és számítanak a turisták érdeklődésére is. Az idén ősszel már elkészülhet az első néhány ezer palack pezsgő Móron – írja a szabadfold.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A Magyar Termék védjegy a cégeknek közösséget, a vevőknek megbízható minőséget ad
A kölcsönös előnyökön alapuló szakmai együttműködések képessé teszik a vállalkozásokat…
Tovább olvasom >Csatlakozik a Bonafarm Csoporthoz Szautner Péter
A Bonafarm Csoport vezérigazgató-helyetteseként és csoport stratégiai igazgatóként folytatja pályafutását…
Tovább olvasom >A Lidl és az Agrárminisztérium bejelentette: indul a hazai dinnyeszezon
Megérkezett az első, magyar beszállítóktól származó görögdinnye szállítmány a Lidl…
Tovább olvasom >