Pezsgőgyártás Móron
Pezsgőgyártásba kezd a svájci-magyar állampolgárságú Molnár Pál Móron, az egész borvidék új életre kelhet a 1,5-2 milliárd forintos beruházást követően.
A hetvenes években Svájcba költözött móri férfi, Molnár Pál tapasztalt vállalkozóként tér vissza a kisvárosba, hogy másfél-két milliárd forintos beruházással üzemet építsen, és pezsgőgyártásba kezdjen. Az alapanyagként szolgáló szőlőt az egykori móri állami gazdaság két évtizeden át parlagon heverő területén termelik majd – hangzott el a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában. A százhektáros terület elöregedett, illetve már kipusztult ültetvényének helyére új, fiatal tőkék kerülnek, szépül a borvidék – mondta a rádiónak Varga Máté borász, a Móri Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke. A borvidéken abban is bíznak, hogy a termelés új piacot jelenthet a környékbeli kistermelőknek.
Tálos Tamás, a megalakult Móri Bor Kft. ügyvezetője, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének alelnöke sikerben bízik, még ha a beruházás megtérüléséig húsz-huszonöt évet is várni kell. A termelés beindításához százötven munkahelyet teremtenek és számítanak a turisták érdeklődésére is. Az idén ősszel már elkészülhet az első néhány ezer palack pezsgő Móron – írja a szabadfold.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Vezetőváltás a Henkel magyarországi Consumer Brands üzletága élén
2025 április elsejétől Maurizio Salvaggio a Henkel Magyarország Consumer Brands…
Tovább olvasom >A piaci kihívások mellett is növekedni tudott a BioTechUSA-cégcsoport
Közzétette éves jelentését a tisztán hazai tulajdonú BioTechUSA-cégcsoport: a gazdasági…
Tovább olvasom >Megújult a KOMETA – Jó étellel a jó életért
Buona vita!, azaz jó élet lett az olasz gyökerekkel is…
Tovább olvasom >