Pezsgőgyártás Móron
Pezsgőgyártásba kezd a svájci-magyar állampolgárságú Molnár Pál Móron, az egész borvidék új életre kelhet a 1,5-2 milliárd forintos beruházást követően.
A hetvenes években Svájcba költözött móri férfi, Molnár Pál tapasztalt vállalkozóként tér vissza a kisvárosba, hogy másfél-két milliárd forintos beruházással üzemet építsen, és pezsgőgyártásba kezdjen. Az alapanyagként szolgáló szőlőt az egykori móri állami gazdaság két évtizeden át parlagon heverő területén termelik majd – hangzott el a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában. A százhektáros terület elöregedett, illetve már kipusztult ültetvényének helyére új, fiatal tőkék kerülnek, szépül a borvidék – mondta a rádiónak Varga Máté borász, a Móri Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke. A borvidéken abban is bíznak, hogy a termelés új piacot jelenthet a környékbeli kistermelőknek.
Tálos Tamás, a megalakult Móri Bor Kft. ügyvezetője, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének alelnöke sikerben bízik, még ha a beruházás megtérüléséig húsz-huszonöt évet is várni kell. A termelés beindításához százötven munkahelyet teremtenek és számítanak a turisták érdeklődésére is. Az idén ősszel már elkészülhet az első néhány ezer palack pezsgő Móron – írja a szabadfold.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A FAO élelmiszerár-indexe enyhén emelkedett júliusban
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) pénteki jelentése szerint az élelmiszer-alapanyagok…
Tovább olvasom >Visszaváltási rendszer: Nagyot lépett előre az italcsomagolások újrahasznosítási aránya
Magyarországon a visszaváltási rendszer (DRS) tavalyi bevezetése óta a gyártók,…
Tovább olvasom >A Lidl nagyobb sebességre kapcsol: a Red Bull Showrun hivatalos Partnere lett
A Lidl Magyarország és a Red Bull újabb izgalmas együttműködéssel…
Tovább olvasom >