Tüü Péter 2017 sommelier bajnoka
Tüü Péter, az Arany Kaviár étterem munkatársa nyerte el a Magyarország Sommelier Bajnoka 2017 címet a vasárnap Budapesten megrendezett Magyar Sommelier Bajnokságon. A második helyen Angerman László, a Tanti étterem munkatársa, míg harmadikként Sutus Attila, a Baraka étterem munkatársa végzett.
Az elődöntőt február 11-én tartották meg Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és a Duna Borrégió Borút Egyesület támogatásával; innen a három legtöbb pontot elért versenyző került a döntőbe.
A döntő előtt adták át a 2014-ben alapított Par Excellence a magyar borkultúráért idei díjait Cseh Gábornak szakíró, Bíró Lajosnak, a Bock Bisztró séfjének vendéglátás, Kovács Nimródnak, az egri Kovács Nimród Winery tulajdonosának termelő, Mészáros Gabriellának oktató, Tálos Attilának, a Bortársaság tulajdonosának pedig kereskedő kategóriában.
A döntőben a pezsgő felszolgálásától a hibás borlap javításán, az italajánláson keresztül a dekantálásig adtak számot felkészültségükről a versenyzők, majd borokat és különböző párlatokat jellemeztek. A versenyt közös meglepetés-feladat zárta, melynek során magnum palackos pezsgőt kellett 15 pohárba egyenlő részben kitölteniük.
A versennyel kapcsolatos további információk a www.sommelierhungary.hu honlapon érhetők el.
(Képünkön Tüü Péter Molnár Attilával, az Arany Kaviár társtulajdonosával)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
9 milliárd forint a K&H SZÉP kártyákon
Hónapról hónapra növekszik a K&H SZÉP kártya forgalom, de még…
Tovább olvasom >Időben kezdik
Kortársaiktól tanulják meg a helyes táplálkozást az iskolások a Magyar…
Tovább olvasom >Érzelmek és emlékek
A desszertnek érzelmeket, emlékeket kell ébreszteni – ez Tiziano Mita…
Tovább olvasom >