Pénzbüntetéssel az ételpazarlás ellen
Egy új kezdeményezés keretében néhány honkongi vendéglátóhely az étlapon nemcsak az étel, hanem a tányéron maradt ebédért fizetendő büntetés árát is feltünteti. A cél a pazarlás, a szemét visszaszorítása.
Hongkong hétmillió lakosa rengeteg szemetet termel, melynek
elhelyezése komoly gondot okoz a hatóságoknak. A városban pazarlóan bánnak az
élelmiszerekkel is, naponta mintegy 700 tonna kerül a kukákba.
Az önkiszolgáló éttermek, sushi-bárok és büfék egy maroknyi
csoportja ezért új kezdeményezést indított, melynek keretében az étlapon is
figyelmeztetik a vendégeket, hogy 5-20 hongkongi dollárra (körülbelül 120-480
forintra) büntetik meg azokat, akik bármilyen ételt a tányérjukon hagynak.
Az étterem szövetség úgy nyilatkozott, hogy az intézkedés
csupán figyelmeztető jellegű, és eddig legfeljebb néhány embert bírságoltak eddig
meg.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
6-os pakk, 2024 – A nap képe
A kanadai sziklagleccserből származó Rök víz arculatához a fenntarthatóság gondolat…
Tovább olvasom >A legjobb sriracha – A nap videója
Innen, a magyar polcok mellől nézve a világ legnépszerűbb chiliszósza…
Tovább olvasom >