Pénzbüntetéssel az ételpazarlás ellen
Egy új kezdeményezés keretében néhány honkongi vendéglátóhely az étlapon nemcsak az étel, hanem a tányéron maradt ebédért fizetendő büntetés árát is feltünteti. A cél a pazarlás, a szemét visszaszorítása.
Hongkong hétmillió lakosa rengeteg szemetet termel, melynek
elhelyezése komoly gondot okoz a hatóságoknak. A városban pazarlóan bánnak az
élelmiszerekkel is, naponta mintegy 700 tonna kerül a kukákba.
Az önkiszolgáló éttermek, sushi-bárok és büfék egy maroknyi
csoportja ezért új kezdeményezést indított, melynek keretében az étlapon is
figyelmeztetik a vendégeket, hogy 5-20 hongkongi dollárra (körülbelül 120-480
forintra) büntetik meg azokat, akik bármilyen ételt a tányérjukon hagynak.
Az étterem szövetség úgy nyilatkozott, hogy az intézkedés
csupán figyelmeztető jellegű, és eddig legfeljebb néhány embert bírságoltak eddig
meg.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Drágul a strandbüfé: már 4289 forint az átlagos „strandkombó” ára a Balatonnál
Mennyibe kerül egy lángos a Balatonnál? 2025 nyarára tovább nőttek…
Tovább olvasom >Tajvan 5 legizgalmasabb desszertje 2025-ben – A nap videója
Adnak a látványra, az biztos! A videóért katt a képre!…
Tovább olvasom >Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >