Pénzbüntetéssel az ételpazarlás ellen
Egy új kezdeményezés keretében néhány honkongi vendéglátóhely az étlapon nemcsak az étel, hanem a tányéron maradt ebédért fizetendő büntetés árát is feltünteti. A cél a pazarlás, a szemét visszaszorítása.
Hongkong hétmillió lakosa rengeteg szemetet termel, melynek
elhelyezése komoly gondot okoz a hatóságoknak. A városban pazarlóan bánnak az
élelmiszerekkel is, naponta mintegy 700 tonna kerül a kukákba.
Az önkiszolgáló éttermek, sushi-bárok és büfék egy maroknyi
csoportja ezért új kezdeményezést indított, melynek keretében az étlapon is
figyelmeztetik a vendégeket, hogy 5-20 hongkongi dollárra (körülbelül 120-480
forintra) büntetik meg azokat, akik bármilyen ételt a tányérjukon hagynak.
Az étterem szövetség úgy nyilatkozott, hogy az intézkedés
csupán figyelmeztető jellegű, és eddig legfeljebb néhány embert bírságoltak eddig
meg.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Halkonzerves doboz, mint a tengerparti művészet tökéletes médiuma – A nap képe
Eredeti, autentikus és feltehetően túl sokba sem kerülhet.
Tovább olvasom >9 kg ramen 2 perc alatt – A nap videója
Evőversenyt nézünk, bizonyos fenntartásokkal…
Tovább olvasom >Csütörtöktől fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája
Elsősorban a hazai turistákra, valamint a környező országokból érkező vendégekre…
Tovább olvasom >