Pénteken volt a tészta világnapja
A tészta világnapját 1998-óta ünnepeltük október 25-én. Trendek jönnek és mennek, de a tészta stabilan őrzi helyét a kedvencek között egészséges és megfizethető ételként.
A magyarországi tésztafogyasztás jelenleg évi 6-7 kilogramm fejenként, összehasonlításképpen: ez a termék hazájának számító Olaszországban 28 kg! A hazai táplálkozási szokások és a magyar konyha jellegzetessége, hogy a tészta szinte minden étkezésben szerepel, levesbetétként és körettésztaként egyaránt megjelenik. Az elmúlt években megfigyelhető tendencia, hogy a kereskedelmi márkák részaránya csökken a piacon és a fogyasztók egyre nagyobb arányban keresik a megbízható, jó minőségű márka termékeket.
A piac meghatározó szereplőjeként a Soós Tészta termékskálája a tradicionális magyar konyha alapját képező tésztafajtáktól a modern olasz konyhában mindennap használatos tésztafajtákig terjed, de továbbra is a 8 tojásos levesbetét kategóriában a legerősebb.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A nyár a Balatoné
Az idei nyáron a teljes magyarországi vendégéjszakák majdnem harmadát a…
Tovább olvasom >Új Guinness rekord: 112 méteres Dobos-torta készült!
Guiness rekordot döntöttek a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Dobos C.…
Tovább olvasom >Az MVI ismét a TOP10 legbefolyásosabb szakmai szervezet között
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) 2025-ben ismét bekerült a turizmus…
Tovább olvasom >