Pénteken volt a tészta világnapja
A tészta világnapját 1998-óta ünnepeltük október 25-én. Trendek jönnek és mennek, de a tészta stabilan őrzi helyét a kedvencek között egészséges és megfizethető ételként.
A magyarországi tésztafogyasztás jelenleg évi 6-7 kilogramm fejenként, összehasonlításképpen: ez a termék hazájának számító Olaszországban 28 kg! A hazai táplálkozási szokások és a magyar konyha jellegzetessége, hogy a tészta szinte minden étkezésben szerepel, levesbetétként és körettésztaként egyaránt megjelenik. Az elmúlt években megfigyelhető tendencia, hogy a kereskedelmi márkák részaránya csökken a piacon és a fogyasztók egyre nagyobb arányban keresik a megbízható, jó minőségű márka termékeket.
A piac meghatározó szereplőjeként a Soós Tészta termékskálája a tradicionális magyar konyha alapját képező tésztafajtáktól a modern olasz konyhában mindennap használatos tésztafajtákig terjed, de továbbra is a 8 tojásos levesbetét kategóriában a legerősebb.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Szallas.hu: a hétvégén a nemzeti ünnep eseményei mellett Eger, Budapest és Gyula a legkeresettebb úti cél
A március 15-ei nemzeti ünnep eseményei mellett népszerű program lesz…
Tovább olvasom >Száraz whiskyhűtés – A nap videója
Látványos whiskys pohárkészlet: fagyasztóban is hűthető, megmunkált alumínium alátéten kézzel…
Tovább olvasom >Soha nem tudod meg, miért zárják be a kínai éttermeket – A nap képe
A bezárt étterem feliratának fotóját a Facebookon találtuk, a képet…
Tovább olvasom >