Pénteken nyílik a Belvárosi Gasztrosétány
A magyar termelőké, gasztronómiai termékeké, különleges és hagyományos magyar ételeké és italoké lesz a főszerep péntektől négy hónapon át a fővárosi Erzsébet téren a Belvárosi Gasztrosétány programsorozata keretében.
Necz István, a rendezvénysorozat főszervezője a hétfői beharangozó sajtótájékoztatón azt mondta: ez lesz az első olyan rendezvény, amely ennyi időn át, ilyen sok magyar termelőnek és magyar terméknek biztosít bemutatkozási lehetőséget. A négy, különböző témák és ételek köré szerveződő hónap alatt összesen több mint kétszáz kiállító fordul meg a téren, havonta egyszerre 50-60 kiállító termékeit kóstolhatják meg a látogatók.
Novemberben a Belvárosi Liba és Újbor Fesztivál, decemberben a Belvárosi Karácsony, januárban a Belvárosi Disznótor, februárban a Belvárosi Sajtfesztivál várja az érdeklődőket a programsorozat keretében. A hagyományos és különlegesebb magyar ételek mellé a magyar borvidékek borait, magyar pálinkákat, söröket, sőt, halloween alkalmából sütőtöksört is kóstolhatnak a vendégek.
A „street food utcává” váló Erzsébet téren színpadi műsorok és fűtött teraszok is várják a vendégeket. Hétvégente pedig a Fröccsterasz első emeletén termelői piacot alakítanak ki, ahol további mintegy negyven termelő portékája közül válogathatnak az érdeklődők. Itt minden alapanyag megvásárolható lesz a Gasztrosétányon fogyasztható ételekhez – ígérték a szervezők.
Péntektől kezdődően a hét minden napján látogatható lesz a Budapest Anno terasz régiségvására is, ahol antik, retró és kortárs, elsősorban Budapesthez köthető kincsekre bukkanhatnak az érdeklődők. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Üzleti tervezéshez egy kis segítség
A CEONET Klub és az Egyensúly Intézet újabb közös eseményre…
Tovább olvasom >Európai küldöttséget látott vendégül az NFFT és a BCSDH
Milyen európai szintű együttműködések segíthetik az európai és a hazai…
Tovább olvasom >Egyre sikeresebb a Modern gyárak éjszakája rendezvénysorozat
A Modern gyárak éjszakája országos online és élő rendezvénysorozat egyre…
Tovább olvasom >