Pécsi cuvée és szekszárdi bikavér lett a Pécsi Tudományegyetem bora
A Batthyány Pince 2014-as évjáratú „Pécsi cuvée” fehérbora, valamint az Eszterbauer Kft. 2012-es „Tüke szekszárdi bikavér” vörösbora nyert a Pécsi Tudományegyetem bora címért folytatott idei versenyben.
A két győztes bort a pécsi, szekszárdi, tolnai és villányi borvidék 14 pincészetének 22 mintájából választotta ki egy szakmai és egy társadalmi zsűri – írta a PTE az MTI-hez eljuttatott tájékoztató anyagában.
A Pécsi Tudományegyetem 2000 óta szervezi meg az egyetem bora versenyt a Dél-Dunántúl borvidékein. A pincészetek felé elvárás, hogy a benevezett borok ne legyenek drágák, az intézmény nagy tételben tudjon vásárolni belőlük.
Az egyetemhez így kerülő győztes borok palackjait egyedi címkékkel látják el, hogy ajándékul szolgáljanak az intézmény partnereinek, vendégeinek. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Kihívásokat jelent a magyar borászat számára az EPR és a DRS
A magyar borászok számára jelentős kihívást jelent az újonnan bevezetett…
Tovább olvasom >Új korszakba lép a Csányi Pincészet
A Villányi borvidék legnagyobb, évszázadokra visszanyúló hagyományokkal rendelkező pincészete, a…
Tovább olvasom >Hiányzik valami?
A NÉGYOSZ Konferencia a fenntarthatóbb hazai élelmezési rendszerek kialakítása címmel…
Tovább olvasom >További cikkeink
VOSZ Barométer – 2024. II. negyedév: kötelező optimizmus vagy valódi növekedés?
Az inflációs érzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben…
Tovább olvasom >Fidelity: Három téma, ami Q3-ban alakítja a befektetéseket
Eljött a járványt követő normalizálódás, amelyet annyira vártunk? A gazdasági…
Tovább olvasom >A nagyvállalatok ellenállnak a gazdasági bizonytalanságnak
Visszafogott várakozások jellemzik a hazai nagyvállalati szektort a következő egy…
Tovább olvasom >