Partner lehet Szlovénia és Magyarország a magas minőségű és a GMO-mentes élelmiszerek piacán
Magyarország élen jár a GMO-mentes élelmiszerek előállításában, Szlovénia pedig a magas minőségű agrár- és élelmiszeripari termékek előállításában erős, főként ezeken a területeken közös árualappal léphetne harmadik piacokra a két ország – mondta el a szlovéniai AGRA nemzetközi vásár megnyitása kapcsán a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) vezérigazgatója az MTI-nek.
Oláh Zsanett közölte: a Gornja Radgonán 54. alkalommal megrendezett AGRA nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállításon és vásáron idén partnerországként van jelen Magyarország. A 18 magyar kiállító között főként agrár- és élelmiszeripari cégek, agrárgépészeti vállalkozások találhatók, de emellett a magyar standon jelen van a 22 erdőgazdaság és nemzeti park.
A vezérigazgató hozzátette: Magyarország ma Szlovénia ötödik legfontosabb gazdasági partnere, évente 1,7 milliárd euró az áruforgalom értéke, amit szeretnénk 2 milliárd euró fölé növelni. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
40 millió euróból bővíti ljubljanai raktárát a SPAR Slovenia
A SPAR Slovenia egy 2. 000 m²-es modern létesítménnyel bővíti…
Tovább olvasom >Egész Délkelet-Európára kiterjeszti hibrid diszkontkoncepcióját az Eurospin
Az Eurospin olasz diszkontkereskedő Délkelet-Európában terjeszkedik. Az észak-olasz kiskereskedő helyi…
Tovább olvasom >A SPAR Slovenia a YouSea Institute-tal gondoskodik a tengerpart tisztaságáról
A SPAR Szlovénia a YouSea Intézettel közösen nagyszabású tengerparti takarító…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >