Paradicsomfeldolgozásba invesztál a horvát Podravka
A Podravka 13 millió eurót (14,1 millió dollárt) fordít a projektre, amely várhatóan idén nyáron fejeződik be.
A Podravka horvát élelmiszeripari csoport hazai paradicsomfeldolgozó kapacitásának növelésébe invesztál. A vállalat új üzemet épít a meglévő Kalnik telephelyén, Varaždinban.
A Vegeta márka tulajdonosának célja a lépéssel a friss paradicsom elsődleges feldolgozási kapacitásának növelése. A Podravka 13 millió eurót (14,1 millió dollár) költ a projektre, amely várhatóan idén nyáron fejeződik be.
A Podravka portfóliójába számos élelmiszermárka tartozik, így például a Vegeta, a Lino vagy az Eva. A vállalat már jelen van a paradicsomgyártásban a Podravka márkanév alatt forgalmazott pürésített, hámozott, aprított paradicsomkonzervekkel és passatával.
Tavaly márciusban a két horvátországi székhelyű élelmiszeripari nagyvállalat, az Atlantic Grupa és a Podravka megállapodást kötött arról, hogy közösen dolgoznak az exportpiacokon folytatott üzleti tevékenységük fejlesztésén.
A tőzsdén jegyzett vállalatok közölték, hogy egymás „kölcsönös exporttámogatása” az Egyesült Államokra és Ausztriára összpontosít.
Just Food
Kapcsolódó cikkeink
Ketchup alapú gyümölcsturmixot dob piacra a Heinz és a Smoothie King az USA-ban
Meghökkentő együttműködéssel rukkolt elő a Heinz és a világ vezető…
Tovább olvasom >A változó körülményekhez való alkalmazkodás nélkül sötét jövő vár a magyar agráriumra
Bár Európa-szerte kedvezőbb terméshozamokat jeleznek előre az uniós szakértők, Magyarországon…
Tovább olvasom >Boszniai vállalatnak adja el édességüzletágát a Podravka
A horvát Podravka élelmiszeripari vállalat szlovén leányvállalata, a Žito 8,6…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az OKSZ értékelése az élelmiszer inflációról
„Az élelmiszerek vártnál nagyobb (éttermi árak nélkül is 4,6 százalékos)…
Tovább olvasom >K&H Elemzői kommentár: A vártnál rosszabbul alakult az infláció
Bár a piac arra számított, hogy júliusban a 4 százalék…
Tovább olvasom >A FAO élelmiszerár-indexe enyhén emelkedett júliusban
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) pénteki jelentése szerint az élelmiszer-alapanyagok…
Tovább olvasom >