Paradicsomfeldolgozásba invesztál a horvát Podravka
A Podravka 13 millió eurót (14,1 millió dollárt) fordít a projektre, amely várhatóan idén nyáron fejeződik be.
A Podravka horvát élelmiszeripari csoport hazai paradicsomfeldolgozó kapacitásának növelésébe invesztál. A vállalat új üzemet épít a meglévő Kalnik telephelyén, Varaždinban.
A Vegeta márka tulajdonosának célja a lépéssel a friss paradicsom elsődleges feldolgozási kapacitásának növelése. A Podravka 13 millió eurót (14,1 millió dollár) költ a projektre, amely várhatóan idén nyáron fejeződik be.
A Podravka portfóliójába számos élelmiszermárka tartozik, így például a Vegeta, a Lino vagy az Eva. A vállalat már jelen van a paradicsomgyártásban a Podravka márkanév alatt forgalmazott pürésített, hámozott, aprított paradicsomkonzervekkel és passatával.
Tavaly márciusban a két horvátországi székhelyű élelmiszeripari nagyvállalat, az Atlantic Grupa és a Podravka megállapodást kötött arról, hogy közösen dolgoznak az exportpiacokon folytatott üzleti tevékenységük fejlesztésén.
A tőzsdén jegyzett vállalatok közölték, hogy egymás „kölcsönös exporttámogatása” az Egyesült Államokra és Ausztriára összpontosít.
Just Food
Kapcsolódó cikkeink
Korszerű logisztikai központot nyitott a SPAR Horvátországban
Október 9-én új logisztikai központot nyitott a SPAR a horvátországi…
Tovább olvasom >Horvátországban nőtt a turizmusból származó bevétel
Az év első hat hónapjában Horvátországban nőtt a külföldi turistáktól…
Tovább olvasom >A Podravkáé lett a Fortenova élelmiszeripari részlege
Megállapodott a horvát Podravka a Fortenova Group élelmiszergyártó vállalatainak megvásárlásáról.…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >