Pápai Hús: két, egyenként 900 milliós beruházás
Két, egyenként 900 millió forintos beruházás kezdődött meg a Pápai Hús 1913 Kft-nél: szeletelő-és csomagolóüzemet alakítanak ki és korszerűsítik a sertéstelepeket – tájékoztatta az MTI-t a gazdasági igazgató.
Kiss Zoltánné elmondta: a 900 millió forintba kerülő szeletelő- és csomagolóüzemet a Pápai Hús 1913 központi telephelyén valósítják meg – a jelenleg raktárnak használt épületek átalakítása után ide kerülnek az új gépek.
Megjegyezte, tavaly a belföldi piacon tartani tudták a 2010-es forgalmat, ami az ágazatban tapasztalható 8-10 százalékos csökkenéshez viszonyítja jó eredmény. A kft. tavalyi árbevétele 19 milliárd forint volt, ebből 4-5 milliárdot az export hozott.
A Pápai Húsnak öt sertéstelepe van, 4200 kocával és 90 ezer vágósertéssel, a telepek fejlesztésére tavaly decemberben szintén 900 milliós beruházás indult el. A projekt célja, hogy a fejlesztéssel a telepek megfeleljenek a korszerű környezetvédelmi előírásoknak, valamint hogy új, hatékonyabb technológiákat vezessenek be. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Csökkentette az élelmiszerárakat az árrésstop és az online Árfigyelő bővítése
2025 áprilisában csökkent az infláció és az élelmiszerárak növekedési üteme…
Tovább olvasom >ÖRT-NMHH Minikonferencia: Merre tovább influenszer reklámozás?
Milyen szabályok vonatkoznak ma az influenszerekre? Hol húzódnak az etikai…
Tovább olvasom >Bővül az ALDI app: ezentúl kuponok is elérhetők
Újabb mérföldkőhöz érkezett az ALDI applikáció. A vásárlók mostantól bármely…
Tovább olvasom >