Pálinkás macaron és bonbon, Békési szilvalekvárral töltött papucs a Budai Várban
Önálló helyszínt kapnak a pálinkás desszertkülönlegességek a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon, október 3 és 6 között, ahol bonbonok, macaronok, csokoládék kerülnek terítékre. Az igazi ínyencek először kóstolhatják meg az iparművészek által kreált, egyedi tervezésű, Art Collection üvegek tartalmát, amelyekben évekig érlelődött a pálinka.
Nemcsak a kóstolópoharakból, hanem a desszertekből is a legfinomabb hazai párlatok zamata köszön majd vissza a Budai Várban, ahol ezúttal külön helyet alakítanak ki az édességkülönlegességeknek. A tavasszal nagy sikert aratott Lady Levender bonbonokba ezúttal Márton és lányai pálinkák kerülnek, de a Békési párlattal töltött Szamos bonbonokat is meg lehet majd kóstolni. Ezeken kívül lesz macaron, természetesen pálinkával ízesítve, Békési szilvalekvárral töltött papucs, és a kedvelt ChocoMe-Rézangyal párosításból született Ágyas málna pálinkával ízesített étcsokoládé és a Mézes Körte likőrrel megbolondított fehér csokoládé sem hiányozhat majd a kínálatból, hogy csak néhányat említsünk a 12 egyedi desszertkreációból.
A fesztiválon először lesz lehetőség megkóstolni a hazai iparművészek által megálmodott díszes üvegek tartalmát, amelyben évekig érlelődött a párlat. Emellett pedig a tavaszi Pálinkafesztiválra készült, limitált számú Év meggypálinkájából is lehet még vásárolni.
Ismét elindul a nagy sikert aratott blendelő kurzus, ahol az érdeklődők és elkészíthetik saját párlatukat, amelynek ízét, illatát és alkoholfokát is maguk állíthatják be.
Minden ínyencet várnak a szervezők a Budavári Palota Hunyadi Udvarában október 3 és 6 között.
További információ: http://palinkaeskolbasz.hu/
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >