Pálinkakóstoló-ház
A sikeres borászatok után az utóbbi időben a pálinkafőzdék is kezdik felfedezni a saját működtetésű vendéglátóhelyekben rejlő üzleti lehetőségeket – legutóbb a Gyulai Pálinkamanufaktúra Kft. nyitott kóstolóházat. A főzde vendégei egyben piacot is jelentenek a pálinkának, sőt, néhány kiválasztott helyi termelőnek is. A kóstolósorokhoz ugyanis a környék legjobb sonkái, kolbászai, kenyérféleségei, sőt borai dukálnak, de a nagyobb szabású pálinkavacsorákhoz egy melegen tartó konyhában cateringcégek ételeit is elő tudják készíteni tálalásra. A legmodernebb teraszbútorokkal felszerelt udvaron aztán már ott a kemence és a tűhely is – a malacsütéshez, bográcsozáshoz. A 40-45 (egy turistabusznyi!) vendég leültetésére alkalmas belső helyiségek jól tervezett enteriőrjének leglátványosabb eleme egy „újragondolt” cserépkályha, azaz a kályhacserépfalba épített kandalló. Természetesen nem minden a pálinka körül forog: teákból, kávékból is szép a választék, és kóstolhatók a helyben készült lekvárok, szörpök is – itt valóban komplex vendéglátás folyik.
Gyula, Sándorhegy 1. • Tervező: Studio LR
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >