Pálinkakóstoló-ház
A sikeres borászatok után az utóbbi időben a pálinkafőzdék is kezdik felfedezni a saját működtetésű vendéglátóhelyekben rejlő üzleti lehetőségeket – legutóbb a Gyulai Pálinkamanufaktúra Kft. nyitott kóstolóházat. A főzde vendégei egyben piacot is jelentenek a pálinkának, sőt, néhány kiválasztott helyi termelőnek is. A kóstolósorokhoz ugyanis a környék legjobb sonkái, kolbászai, kenyérféleségei, sőt borai dukálnak, de a nagyobb szabású pálinkavacsorákhoz egy melegen tartó konyhában cateringcégek ételeit is elő tudják készíteni tálalásra. A legmodernebb teraszbútorokkal felszerelt udvaron aztán már ott a kemence és a tűhely is – a malacsütéshez, bográcsozáshoz. A 40-45 (egy turistabusznyi!) vendég leültetésére alkalmas belső helyiségek jól tervezett enteriőrjének leglátványosabb eleme egy „újragondolt” cserépkályha, azaz a kályhacserépfalba épített kandalló. Természetesen nem minden a pálinka körül forog: teákból, kávékból is szép a választék, és kóstolhatók a helyben készült lekvárok, szörpök is – itt valóban komplex vendéglátás folyik.
Gyula, Sándorhegy 1. • Tervező: Studio LR
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A magyarországi vallásturizmus az európai élvonalba tartozik
Az Európai Unió országait megnézve kijelenthetjük, hogy a magyarországi vallásturizmus,…
Tovább olvasom >Megújul a Tiszafüredi Szabadvízi Strand és környezete
Megújul 300 millió forintból a Tiszafüredi Szabadvízi Strand és környezete,…
Tovább olvasom >Közülük választják ki az idei Év Bortermelőjét
Lezárult Az Év Bortermelője Magyarországon díj 2024-es jelölési szakasza. 850…
Tovább olvasom >