Pálinka saját termésű, eredetvédett barackból
A Bestillo Pálinkaház újonnan kialakított látogatóközpontját csütörtökön adják át a cég székhelyén, Boldogkőváralján – tájékoztatta Vavrek Zsolt ügyvezető igazgató az MTI-t.
A beruházásra mintegy 90 millió forintot költöttek. A létesítmény kivitelezési költségeinek felét uniós forrásból, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (UMVP) támogatásával finanszírozták. A látogatóközpont mintegy 400 négyzetméter alapterületű. A létesítmény két szintjén helyet kapott egy látványraktár, egy shop, továbbá egy múzeumi rész, valamint egy konferenciák rendezésére alkalmas rendezvényterem (kóstolóterem) is.
A Bestillo Pálinkaház 6,5 hektáros saját barackültetvényén az idén mintegy 30 tonna – földrajzi eredetvédett – gönci barackot szüreteltek a kedvezőtlen időjárási körülmények ellenére. Ebből a mennyiségből mintegy 3000 liter 40 fokos pálinkát állítanak elő. Ez a mennyiség a cég 10 000 literes termelésének valamivel kevesebb mint egyharmadát teszi ki.
Vavrek Zsolt elmondta: a cég mintegy 30-40 százalékos árbevétel-növekedést tervez ebben az évben. A pálinka-előállítással foglalkozó vállalkozás tavaly mintegy 70 millió forintos árbevételt ért el. Ez hozzávetőleg 20 százalékkal volt több az előző évinél – közli az MTI.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A Nestlé továbbra is a világ legértékesebb élelmiszer márkája a Brand Finance szerint
A Nestlé immár tizedik éve vezeti az élelmiszermárkák globális rangsorát,…
Tovább olvasom >Revolut: helyi fiók és magyar vezető a láthatáron
A Revolut a „nagyon közeli jövőben” magyarországi fióktelep nyitását és…
Tovább olvasom >Egy self-made sztár kedvence – Ilyen lesz Dzsúdló Mekis menüje
A McDonald’s a hírességek kedvenc Mekis rendeléseit felsorakoztató kampányának legújabb…
Tovább olvasom >