Pálinka saját termésű, eredetvédett barackból
A Bestillo Pálinkaház újonnan kialakított látogatóközpontját csütörtökön adják át a cég székhelyén, Boldogkőváralján – tájékoztatta Vavrek Zsolt ügyvezető igazgató az MTI-t.
A beruházásra mintegy 90 millió forintot költöttek. A létesítmény kivitelezési költségeinek felét uniós forrásból, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (UMVP) támogatásával finanszírozták. A látogatóközpont mintegy 400 négyzetméter alapterületű. A létesítmény két szintjén helyet kapott egy látványraktár, egy shop, továbbá egy múzeumi rész, valamint egy konferenciák rendezésére alkalmas rendezvényterem (kóstolóterem) is.
A Bestillo Pálinkaház 6,5 hektáros saját barackültetvényén az idén mintegy 30 tonna – földrajzi eredetvédett – gönci barackot szüreteltek a kedvezőtlen időjárási körülmények ellenére. Ebből a mennyiségből mintegy 3000 liter 40 fokos pálinkát állítanak elő. Ez a mennyiség a cég 10 000 literes termelésének valamivel kevesebb mint egyharmadát teszi ki.
Vavrek Zsolt elmondta: a cég mintegy 30-40 százalékos árbevétel-növekedést tervez ebben az évben. A pálinka-előállítással foglalkozó vállalkozás tavaly mintegy 70 millió forintos árbevételt ért el. Ez hozzávetőleg 20 százalékkal volt több az előző évinél – közli az MTI.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Vezetőváltás a Henkel magyarországi Consumer Brands üzletága élén
2025 április elsejétől Maurizio Salvaggio a Henkel Magyarország Consumer Brands…
Tovább olvasom >A piaci kihívások mellett is növekedni tudott a BioTechUSA-cégcsoport
Közzétette éves jelentését a tisztán hazai tulajdonú BioTechUSA-cégcsoport: a gazdasági…
Tovább olvasom >Megújult a KOMETA – Jó étellel a jó életért
Buona vita!, azaz jó élet lett az olasz gyökerekkel is…
Tovább olvasom >