Pálinka Promenád a Vigadó téren
Szeptember 28–30. között került megrendezésre a II. Budapesti Pálinka Promenád a Vigadó téren. A Promenád a legtöbb hasonló jellegű fesztiválhoz képest annyiban volt más, hogy ide csak valódi, 100 százalékban gyümölcsből készülő pálinkákat hozhattak a pálinkafőzők.Sokan voltak kíváncsiak a Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra termékeire is. A manufaktúra standján a klasszikus ízek mellett a londoni aranyérmes feketeribizke-, a fertődi málna- és a fűszeres körtepálinkákat keresték leginkább a hazai és a külföldi érdeklődők. Zwack Sándor legújabb fejlesztése, a gesztenyefa hordóban érlelt pálinkacsalád is itt került bemutatásra. Az érlelt birs, besztercei szilva, cigánymeggy ízekből idén mindösszesen 150-150 liter került palackozásra, így nagyon kell igyekeznie annak, aki a díjnyertes pálinkákból szeretne vásárolni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Egyre nagyobb fesztivált csapnak a gin körül
A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag…
Tovább olvasom >Bioélelmiszerek a közétkeztetésben a IV. Magyar Gasztronómia Napján
2025. április 26-27-én tartják a IV. Magyar Gasztronómia Napját. A…
Tovább olvasom >IFFA 2025: A hús- és fehérjeipar vezető világvására
A frankfurti IFFA szakvásár a nemzetközi hús- és fehérjeipar legnagyobb…
Tovább olvasom >