Óvatosan a diétás üdítőitalokkal!
Legalábbis főként az azokra való áttéréssel! És akkor sem azért, mert bármi probléma lenne ezekkel az termékekkel, hanem mert nem mindegy hogyan szokik át rájuk az ember.
1965 óta 3 százalékról 20 százalékra nőtt a diétás italok aránya a szénsavas üdítők között, ami örömteli hír, ám a Johns Hopkins Bloomberg népegészségügyi intézetben végzett kutatások szerint a cukrot helyettesítő eszközök másképp hatnak az éhségérzetre, mint a cukor, és előfordulhat, hogy a diétás italokat fogyasztók éhesebbek lesznek, és többet szilárd táplálékot vesznek magukhoz.
A tanulság természetesen nem az, hogy „úgyis mindegy, nyeljünk le hát minden liter kólában és társaiban 10 deka cukrot”, de azt az elvet sose feledjük, hogy biztosan csak az nem hizlal, amit nem eszünk meg!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A balatoni gasztronómia új szintje
Fajsúlyos változás előtt áll a balatoni vendéglátás és szakképzés: a…
Tovább olvasom >Stabilan tartja magát a SZÉP-kártya – még ha nem is a Balatonnál
Bár kissé csökkent a népszerűsége, a SZÉP-kártya továbbra is a…
Tovább olvasom >Ragyogás – A nap videója
A profi ízkompozícióival már számos szakmai díjat elnyert ausztrál Black…
Tovább olvasom >