Ott leszünk a Bocuse d’Or Europe-on!
Az előzetes érdeklődések nagy száma miatt a szervezők már korábban bejelentették, hogy a 2010. június 7–8-án, Genfben megrendezésre kerülő Bocuse d’Or Europe versenyre csak korlátozott számban fogadnak versenyzőket. A jelentkezések beérkezése után a legmagasabb szinten született döntés arról, hogy a 35 pályázó ország közül mely 20 mérheti össze tudását a svájci városban. Amint arról Philippe Rochat, a 2010-es európai verseny elnöke írásban tájékoztatta Kreil Vilmost, a hazai minősítő versenyeket szervező Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnökét, a magyar pályázatot elfogadták, így 2008 után ismét lesz v ersenyzőnk a legjelentősebb nemzetközi csúcsgasztronómiai vetélkedésen. A Bocuse d’Or Selection Hungary elődöntőit november 10-én Győrben és 14-én Budapesten tartották. A 2010. február 21-22-i budapesti döntőbe a következők jutottak: Kostyál Gábor (Hertelendy Kastélyszálló, Kutas-Kozmapuszta), Kiripolszki István (Kogart), Kiss Gergely (Crocus – Gere Borhotel, Villány), Kiss Krisztián
(Dunapark Kávéház), Volenter István (Mala Garden, Siófok), Hajdú Zoltán (Ken Carpatia), Lenkei Tamás (Hotel Pelion, Tapolca), Mező Gábor (Café Erté).
A győztes képviseli a magyar szakácstársadalmat a júniusi genfi versenyen. A verseny zsűrijébe az alábbi szakemberek fogadták el a felkérést: Kalla Kálmán, Erik Schröter, Fausto di Vora, Daniel Labrosse, Catteano Graziano, Laurent Vandermeele.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rendhagyó Fórum a CEONET Klub és az Egyensúly Intézet együttműködésében
November 12-én a Zwack Ház Füves Bárjában rendezték meg azt…
Tovább olvasom >Cukorbetegség világnapja: metrómegállókban ellenőrizhetjük a vércukorszintünket
Utazás közben is tehetnek az egészségükért azok, akik november 14-én,…
Tovább olvasom >Szivárványból hajtogatott bagel – A nap videója
Színpompás másfél perces film arról, hogyan készül Brooklyn (és valószínűleg…
Tovább olvasom >