Magazin: Nyársonsült
A rendszerint gyorsan elkészíthető, sok gasztronómiai trendhez illeszthető finger foodokat nálunk is kezdi megismerni a szakma. Bizarrul hangozhat, de szerintünk nem kizárt: itthon is gyorsabban terjedhetnének, ha lenne magyar nevük, vagy legalább pontos meghatározásuk.
Hogy mi tartozik ebbe a fogalomkörbe, arról is megoszlanak a vélemények. Szerintünk pálcikás változataik nemcsak hogy a legjobban érzékeltetik, mik a finger food funkciói, de ha léteznek fokozatok a convenience termékek kategóriájában, akkor ezekre mondanánk: a „legkényelmibbek”. A legtöbbször bambuszból készített, különféle formájú és méretű pálcikák gyártására egész iparág alakult, ma már csipeszként működőt is kínálnak belőlük.
Nálunk a Rozmár nagykereskedés kínál pálcás finger foodokat – fagyasztott állapotban. A szójaszószos Yakitori csirkenyársat csak a sütőbe kell tenni, ám ennél még nagyobb szabadságot biztosítanak a szakácsnak a tenger gyümölcseiből és a garnélafarokból készített konyhakész nyársak. Kevés fűszerezéssel, esetleg valamilyen szósszal egyszerűen elkészíthetőek, és főleg rendkívül látványosan tálalhatók. Tíz szép garnéla egy nyárson: luxussnack, bárétel, előétel vagy csak egy nyári „köztes” fogás – ínyencnek sem kell lenni túlságosan ahhoz, hogy még a látvány is lenyűgözze az embert!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
„Most a fermentált alapanyagok a kedvenceim”
Sorozatunkban ezúttal Kolozs Attila, a Heinemann munkatársa, a Suntory márkanagykövete beszélt munkájáról,…
Tovább olvasom >Bevásárlás és esélyegyenlőség Németországban – A nap képe
Kerekesszékhez kapcsolható bevásárlókocsi.
Tovább olvasom >Új altörzs a magvas növények törzsében: a csomagolvatermő! – A nap videója
Íme a világ legdrágább magója!
Tovább olvasom >