Öt nap a zene és a bor körül – Szerdán kezdődik a XI. Gyógy-Bor Napok Bükfürdőn
Július 20-24. között tizenegyedik alkalommal rendezik meg Bükfürdőn a Gyógy-Bor Napok – Büki Gasztrofesztivált, amelyen történelmi korok étkei, számos pincészet borkínálata és két zenei színpad programja várja az érdeklődőket.
Tóth Tamás fesztiváligazgató az MTI kérdésére elmondta, hogy az ötnapos fesztivál újítása a határozottabb gasztronómiai irány. A rendezvény csatlakozik a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. „Gasztroélmények Éve” címmel meghirdetett kampányához. Az alapot ehhez az szolgáltatta, hogy 2015-ben sikerrel indította el a büki TDM szervezet a helyi termelői piacot.
„A programelem minőségi prezentálásához egy új helyszín felállításáról döntöttünk, ahol a fesztivál öt napján jeles meghívottak tartanak előadást, illetve mutatják be főzőtudományukat” – mondta Tóth Tamás.
„A gasztronómiai program hármas hívószava továbbra is: hagyományos, helyi, egészséges ételek.” – emelte ki a fesztiváligazgató.
A programok Bükfürdőn, a Gyógy- és Élménycentrum melletti parkolóban felállított színpadokon, egy kisebb gyermekszínpadon, a Gasztro udvarhoz kapcsolódó színpadon, valamint a Fürdő Étteremmel közösen szervezett Jazz-Blues Udvarban zajlanak öt napon keresztül.
A helyszíneket egy kézműves-kereskedő utca köti össze, ahol többek között a hagyományos magyar kézműves kultúrát és népi mesterségeket bemutató árusok, valamint a neves bortermelők standjai helyezkednek el – tájékoztatta az MTI-t a fesztivál igazgatója.
A kulturális programok sorában nagyszínpadokon fellép többek között a Magna Cum Laude, a Csík Zenekar, a Budapest Bár, az Intim Torna Illegál, a Deák Bill Blues Band, a Cimbaliband, a Magashegyi Underground, a Parno Graszt és a Mystery Gang.
A meghittebb, intimebb kikapcsolódást nyújtó Jazz-Blues Udvar vendége lesz az Esszencia, Török Ádám és a Mini, a Papa Jazz Seven, a Solid Jazz Band, a ManDala és a Tarisznyások együttes. A legkisebbeket a Fabula Színház, a Pódium Színpad, a Szamóca Színház, Páli Petra és tánckara, a Tarisznyások Együttes és a Langaléta Garabonciások szórakoztatják. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Ennyit kosztál egy vacsora a vidéki dupla Michelin-csillagos étteremben
Magyarországon jelenleg két olyan étterem található, amely a világ egyik…
Tovább olvasom >A World Culinary Awards idén is díjazta a legjobb éttermeket
A gasztronómiai világ legjobbjait ünneplő World Culinary Awards idén is…
Tovább olvasom >A XXII. Business Golf Championship idén is sokakat vonzott
Idén huszonkettedik születésnapjához érkezett a Business Golf Championship június közepén, Bükfürdőn,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csokiláz és pikáns rendelések – a magyarok így ünneplik a halloweent
Különleges rendelések és új édességtrendek Közép-Európában: egyre népszerűbbek az intim…
Tovább olvasom >KSH: Az élelmiszeripar értékesítési árai 0,9 százalékkal emelkedtek
Szeptemberben az ipari termelői árak átlagosan 0,9 százalékkal magasabbak voltak…
Tovább olvasom >Saját kézzel, ötévente, fehérre – így festik otthonukat a magyarok
A magyarok, csehek és szlovákok festési szokásait térképezte fel a…
Tovább olvasom >