Ősztől több húsfajta drágul, a baromfié mától
Az európai szintű gabonahiány miatt drágul a takarmány, amit az élőállat és a feldolgozott termékek ára is követ.
A baromfipiac szereplői túlvannak az áregyeztetésen, és
szinte valamennyi forgalmazó elfogadta a hét százalékos átlagos emelést –
mondta Bárány László, a Baromfi Termék Tanács elnöke. A fogyasztók augusztus
21-től szembesülnek majd a húsfélétől függően 6-8 százalék közötti áremeléssel.
A sertés- és marhahús drágulásáról egyelőre nem lehet
pontosat tudni, a piaci szereplők hallgatásának oka hogy még tartanak az
egyeztetések az állattartók, a feldolgozók és a kereskedők között. Szeptemberre
valószínűleg már nem fogják tudni megvalósítani az áremelést. Októberben
azonban bizonyosan többet kell majd fizetni a húsárukért, várhatóan mintegy 8
százalékkal.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
OKSZ: az árrésstop elérte a kívánt hatást, ki lehet vezetni
Az árrésstopban érintett élelmiszerek átlagos kosárértéke egyértelműen csökkent a rendelkezés…
Tovább olvasom >Éleződő vámháború és új piacok keresése: szorult helyzetbe került az európai élelmiszerexport
Az amerikai büntetővámok bejelentése és a kereskedelmi feszültségek fokozódása új…
Tovább olvasom >Megnövelten hőálló PET-csomagolóanyagot fejlesztett a Pro Form Kft. és a Műegyetem
Közösen fejlesztett megnövelt hőállóságú PET-csomagolóanyagot a Pro-Form Ipari és Kereskedelmi…
Tovább olvasom >