Őszi bormustrát és repülőnapokat rendeznek Szegeden
Több mint száz pincészet mutatja be borait szeptember közepén a Bor tér őszi bormustrán, a Szegedi Repülőnapok egyik leglátványosabb eleme pedig a hőlégballonok fáklyás parádéja lesz.
Németh István, a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. vezetője a rendezvényekről tartott közös csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hogy az indulása óta eltelt hat év alatt a Bor tér az ország egyik legkedveltebb borászati fesztiváljává vált. A szeptember 14-én kezdődő rendezvényen 111 pincészet mutatja be borait a Dóm téren.
A fesztivál koncertjein dzsessz, dixieland muzsika, a Szegedi Szimfonikus Zenekar művészei szórakoztatják majd az egybegyűlteket, a nap végi elcsendesedésre pedig a rézfúvósok figyelmeztetik a közönséget, amikor röviddel éjfél előtt a zenélő óra alatti erkélyről eljátsszák az Il Silenciót. A tér egyik nagyobb méretű faháza a Móra-múzeum kiállításának ad helyet, melyen magyar festők a borkultúrához kapcsolódó műveinek nyomatait mutatják be. Itt, a Múzsák házának nevezett helyszínen esténként bor ihlette irodalmi és zenei alkotásokat hallhatnak majd a vendégek.
Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Társaság vezetője elmondta, a repülőnap programjai szeptember 16-án kezdődnek. Napnyugta előtt érkeznek meg a másnapi légi parádén résztvevő gépek, az est leglátványosabb elemének pedig a hőlégballonok zenére komponált alkonyati „fáklyásmenete” ígérkezik.
A szombati események közül a szakember Besenyei Péter bemutatóját, valamint az olasz Pioneer Team kötelékrepülését emelte ki. Vasárnap pedig az új technológiák iránt érdeklődőknek kínálnak látnivalót a több kategóriában megszervezett drónversenyek. A három nap harminc tematikus programja során Szegedre érkezik a többi közt a világ egyetlen ma is repülőképes, 1949-ben gyártott Li-2-es típusú gép, lesznek ejtőernyős formaugrások és extrém bemutató Mi-2-es helikopterrel. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Három új menüsorral újít a Michelin-ajánlott szarvasi bisztró
Három új degusztációs menüsorral újult meg a Michelin Guide Bib…
Tovább olvasom >Ca di Rajo – Menolia Prosecco Extra Brut/Brut/Extra Dry
A Menolia egy Prosecco DOC Treviso, amely a klasszikus Prosecco…
Tovább olvasom >További cikkeink
Egy korszak lezárul, egy új indul – marketingvezetői váltás az Eisbergnél
Két év után búcsúzik az Eisbergtől Gál Judit, a cég…
Tovább olvasom >Folytatódik az áreső a PENNY-ben
Folytatja az alapvető háztartási és higiéniai termékek áresőjét a PENNY…
Tovább olvasom >A Heineken mesterséges intelligenciával oltja szomját az adatkezelésbe
A Heineken az SAP AI megoldásával egyszerűsíti az adatelemzést munkatársai…
Tovább olvasom >