Oscar-díj – Füstölt lazaccal és vega pizzácskákkal töltik meg a sztárok gyomrát
Füstölt lazac, grillezett articsóka, vega pizzácskák és több tucatnyi további finomság várja az Oscar-díjátadó utáni bálra meghívott sztárokat.
Az idei Oscar-menüt Wolfgang Puck, a rendezvény mesterszakácsa hozta nyilvánosságra. A sztárséf szinte egész évben készül a hollywoodi filmes elit legnagyobb eseményére, amelyet a kormányzó bálja koronáz meg.
Az Oscar-díjkiosztó napján senki sem ebédel – a szűk gálaruhákhoz nem illik a domborodó pocak -, így aztán este kilencre már mindenki farkaséhes, még a fogyókúrázók sem válogatnak.
Puck eddig már 18 alkalommal állította össze a ceremónia utáni bál étrendjét – emlékeztetett a The Daily Telegraph. A szakács elmondta: szokás szerint most is változatosságra törekedett, az ötven fogás közül bizonyára még a legfinnyásabb ízlésű sztár is talál magának valami ehetőt. A nagyevőknek pizzával is szolgálnak, igaz, azok valójában előételnek szánt, mini vegetáriánus pizzácskák.
A felszolgált étkek között lesz füstölt lazac, thai mártással tálalt párolt vörös sügér, kelkáposzta-saláta, csirkés pite fekete szarvasgombával, nizzai tonhalsaláta, valamint fűszeres dióval megbolondított répasaláta is.
A vacsoráról senki sem távozik Oscar nélkül, ugyanis a desszertnél megint főszerep jut Puck híres, aranyporral meghintett apró csoki-Oscarjainak. Diéta ide vagy oda, ezek a csokiszobrok nagyon népszerűek a vendégek körében, aki nem fogyasztja el, az is süllyeszt belőlük a zsebébe.
Puck 300 szakáccsal és 650 felszolgálóval dolgozik, akik a február 24-i bálon 1500 éhes sztár számára nyújtanak kulináris örömöket, mások mellett George Clooneynak, Steven Spielbergnek, Jennifer Lawrence-nek és Jessica Chastainnek. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >