Országos gasztro-rekord a kohászok hagyományos rendezvényén
Jelentős részvétel mellett került sor Dunaújvárosban a XL. Vasas- és Kohásznapra. Az acélipari munka nem könnyű, mindenkinek jár a kikapcsolódás, ezért is szervezték meg újításként immár második éve fesztiváljelleggel a főbejárat előtt – stílszerűen a Vasmű téren – a Dunaferr munkavállalói napját. Az ISD Dunaferr rendezvényén ezúttal is sztárfellépők váltották egymást a színpadon, finom ételekben, italokban sem volt hiány és kitüntetések átadására is sor került. Az esemény műsoros részének házigazdája Fásy Ádám volt, az esti programban pedig a Magna Cum Laude is fellépett.
Nyílt nap a gyárban
A munkavállalók mellett a családtagok, hozzátartozók számára is számos érdekességgel szolgált a rendezvény. A vállalkozó kedvű érdeklődők autóbuszos látogatás keretében nyerhettek bepillantást a Dunaferr működésébe, az acélgyártás hétköznapjaiba. Sok százan voltak kíváncsiak a kívülállók számára ritkán látható ipari létesítményekre. A Dunaferr szakemberei által tartott idegenvezetésen többek között elhangzott, hogy a gyár építése 1950-ben kezdődött, területe jelenleg mintegy négy és fél négyzetkilométer, ami nagyjából 600 futballpályának felel meg. A kezdetben 480 ezer tonna acél gyártására tervezett komplexum jelenleg évi mintegy 1,7 millió tonnás acéltermelési eredményre képes, azaz hozzávetőlegesen 1,7 millió átlagos személyautó súlyának megfelelő acél gyártható le.
Ünnep és hagyomány
Az ünnep hagyományosan az elismerésekről valamint a vállalat és a dolgozók számára fontos értékekről is szól. A programok mellett a XL. Vasas- és Kohásznapon adták át a Dunaferr legrangosabb kitüntetését, a Borovszky-díjat, amelyet Gyerák Tamás főmérnök-helyettes, az Acélmű gyárvezetője érdemelt ki, az ISD Dunaferr Zrt.-ért díjat pedig dr. Tiszamarti Sámuel Miklósnak ítélték oda (posztumusz).
Rekordot is döntöttek: elkészült az ország legnagyobb csülöktálja
A Dunaferr munkavállalói egy rekordkísérletben is részt vehettek: a rendezvényen készült el az országos csúcsnak számító, 500 adagos csülöktál. A hivatalos magyar rekordot a legnagyobb, szeletelt csülök felhasználásával készült hidegkonyhai tál kategóriában jegyezték be, a megvalósításában aktív szerepet vállalt Fásy Ádám is, aki végigkísérte és felügyelte az elmúlt hetek előkészítő munkáit. Természetesen az elkészült ötszáz adag csülköt a munkavállalók fogyasztották el, hiszen az acélgyártáshoz a tudás és tapasztalat mellett kiváló erőnlét is kell.
Kapcsolódó cikkeink
Top 10 légitársaság, ahol a fedélzeti étkezés gasztronómiai élmény – Íme, a Food & Wine rangsora
A „repülős kaja” kifejezés sokáig egyet jelentett a középszerűség szinonimájával,…
Tovább olvasom >Az első főzőcsatornánk
A hazai gasztronómia fejlődésében komoly közvetett szerepet játszottak a világ…
Tovább olvasom >Akit a szakma gőze megcsapott
A 2024. év egyik Gundel-díjazottja Rácz Mihály, a családi vállalkozásban…
Tovább olvasom >További cikkeink
A piaci kihívások mellett is növekedni tudott a BioTechUSA-cégcsoport
Közzétette éves jelentését a tisztán hazai tulajdonú BioTechUSA-cégcsoport: a gazdasági…
Tovább olvasom >Megnövelt kapacitással segíti a húsvéti visszaváltást a MOHU
Az ünnepek közeledtével várhatóan a boltok forgalma növekedni fog, így…
Tovább olvasom >Húsvéti trendek: mit keresnek idén a vásárlók?
Tavaly márciusban, húsvét előtt közel 90 ezer doboz, azaz csaknem…
Tovább olvasom >