Országos főzőversenyt hirdetnek közétkeztető cégek számára
Országos szakácsversenyt hirdet a magyar közétkeztetésben részt vevő cégek számára a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete. A megmérettetésen netto 420 forintból kell tápláló és finom ételeket készíteni.
Az Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny (OKÉS) címmel meghirdetett kétfordulós vetélkedőre kétfős csapatok nevezését várják. „A cél, hogy bebizonyítsuk, kis odafigyeléssel nettó 420 forintból is lehet tápláló és finom ebédet készíteni nagyüzemi körülmények között” – olvasható a Vidékfejlesztési Minisztérium szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Az első fordulóban a versenyzőknek egy előre összeállított kosár alapanyagaiból kell megtervezniük egy háromfogásos menüt, amelyet felnőtt fogyasztók számára, kalkulációval, pontos technológiai leírással és tálalási javaslattal együtt kell benyújtani november 13-áig az info@etrendegyesulet.hu és a vefo@nebih.gov.hu e-mail címekre.
A továbbjutó legjobb tíz csapatnak a november 23-i második fordulóban tíz adagot kell elkészítenie az első körben összeállított menüből, erre három óra áll majd a résztvevők rendelkezésére.
A verseny részletes kiírása, a jelentkezés feltételei és a virtuális alapanyagkosár tartalma megtekinthető és letöltető a NÉBIH honlapjáról (www.nebih.gov.hu).
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
IFFA 2025: A hús- és fehérjeipar vezető világvására
A frankfurti IFFA szakvásár a nemzetközi hús- és fehérjeipar legnagyobb…
Tovább olvasom >Meghosszabbítottuk az Inno d’Or – Év Innovációja 2025 verseny nevezési határidejét – így még 5 napig várjuk a nevezéseket!
2025-ben is indul a Trade magazin Inno d’Or – Év…
Tovább olvasom >Kitűnően szerepeltek a 2024-es évjáratú borok a XXI. Synvino Borversenyen
Összesen 400 nevezés érkezett az ország 18 borvidékéről a Syngenta…
Tovább olvasom >