Óriási drágulás várható, ha belföldi nyaralásról van szó
Erős belföldi és mérsékelt külföldi szezonra számít idén a járvány által megtépázott a hazai vendéglátószektor, az azonban már most biztos, hogy a turistáknak alaposan a zsebükbe kell majd nyúlniuk .
“Úti cél szempontjából még mindig a Balaton a sláger, de megerősödött a Tisza-tó, a Mátra térsége, Pécs, Villány vagy éppen Hajdúszoboszló. Budapest viszont egy speciális helyzetben van, hiszen itt korábban 90-95 százalékban külföldiek adták a vendégforgalmat: egyelőre úgy tűnik, hogy egyre több a magyar a fővárosban, de messze nem fogják tudni pótolni a kiesést, meg kell várni, míg visszaáll a rend”
– nyilatkozta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke az ATV-nek.
A szakember azt is kiemelte, hogy az energiaáremelkedés tovább ront a helyzeten, és hogy a SZÉP-kártyákon felhalmozódott rengeteg pénz most kerül majd a kasszákba végre.
Hangsúlyozta, hogy a szállodaiparban dinamikus árképzés van, nem mindegy, hogy ki mikor foglal: aki ügyes, az kedvezőbb árhoz juthat hozzá, az utolsó pillanatban viszont magasabb lesz az összeg.
Kapcsolódó cikkeink
Együttműködési megállapodást kötött az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ és az MKIK
Együttműködési megállapodást kötött az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK)…
Tovább olvasom >Visit Hungary: átlépte az ötmilliós vendégszámot, és továbbra is dübörög a magyar turizmus
Idén még a tavalyi turisztikai rekordévhez képest is tizenegy nappal…
Tovább olvasom >Drágulás ide vagy oda: nyáron is töretlen a magyarok utazási kedve
A mediterrán tengerparti nyaralások a legnépszerűbbek idén is, miközben Bulgária…
Tovább olvasom >További cikkeink
Együttműködési megállapodást kötött az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ és az MKIK
Együttműködési megállapodást kötött az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK)…
Tovább olvasom >Filantróp megközelítéssel
Jelentős előrelépést ért el a munkaerőpiaci befogadás előmozdítása terén a…
Tovább olvasom >Az első főzőcsatornánk
A hazai gasztronómia fejlődésében komoly közvetett szerepet játszottak a világ…
Tovább olvasom >