Orbán Ráhel: szakmai összefogás kell a turizmus fejlesztéséhez
A szakmai szervezetek széles összefogására van szükség a turizmus további fejlesztéséhez, szerencsés lenne például egy éves rendezvénykalendárium összeállítása – mondta Orbán Ráhel, a BDPST Csoport kreatív igazgatója csütörtökön az MCC Feszt kerekasztal-beszélgetésén, melyet a hazai turizmus kilátásairól rendeztek.

Ditróy Gergely, a Portfolio Csoport üzletfejlesztési igazgatója (b1), Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója (b2), Orbán Ráhel, a BDPST Csoport kreatív igazgatója (b3) és Zsidai Zoltán Roy, a Zsidai Group tulajdonosa, a Magyar Éttermi Szövetség elnöke (b4) a Mathias Corvinus Collegium MCC Feszt Megmutatni Magyarországot – a hazai turizmus kilátásai című panelbeszélgetésén a MOL nagyszínpadán Esztergomban 2024. augusztus 1-én. MTI/Bruzák Noémi
Hozzátette, az egész Európát sújtó drágulás miatt sok országban az ott élő vendégek kiszorultak a saját piacaikról. Fontos lenne elérni ezeket a vendégeket, mert ismerjük a kultúrájukat, tudjuk mit keresnek – fogalmazott.
Kiemelte, hogy egyre nagyobb hangsúlyt fordítanak a wellness és egészségturizmusra, valamint partnereik olyan lakosztályok kialakítását kérik, melyekben szállodai körülmények között lehet workshopokat, kisebb rendezvényeket megtartani.
Orbán Ráhel elmondta, Budapest előnyére fordíthatja, hogy déli országoknál kisebb mértékben érintett a klímaváltozásban, egyre több vendég jön az őszi időszakban és csúcsüzem van a decemberi hétvégéken.
Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója úgy vélte, a magyar turizmus összeségében nincs rossz állapotban, a vendégszám visszatért a járvány előtti szintre. Problémásabbnak vélte az ágazat jövedelmezőségét, mivel ezt nagyon befolyásolja az energiaárak emelkedése, az infláció, valamint a magas élőmunka igény miatti bérköltségek. Elmondta, a szállodaszövetség egyik alelnökeként úgy látja, hogy sokat fejlődött az ágazat szereplőinek együttműködése az elmúlt években.
Véleménye szerint több távoli összeköttetéssel kellene rendelkeznie a repülőtérnek, mert Amerikából és a Távol-Keletről jól fizető turisták érkezhetnének.
Ehhez a gondolathoz kapcsolódva Zsiday Zoltán Roy, a Zsidai Group tulajdonosa, a Magyar Éttermi Szövetség elnöke úgy fogalmazott, hogy szükséges a vásárlási lehetőségek bővítése ahhoz, hogy több, jobban költő turista érkezzen, hiszen száz bulituristával egyenértékű öt „luxusturista”.
Úgy vélte, Budapest turisztikai szempontból sokat tud és mindene megvan, az átalakuló vendégkörrel az ország nagyságrendekkel több jövedelmet ki tudna venni a vendéglátásból, közben pedig nem terhelnénk túl a lakosságot a turistákkal.
Kapcsolódó cikkeink
Folytatódhat a fellendülés a budapesti szállodapiacon
Minden előzetes elemzői várakozást felülmúlt a kelet-közép-európai és ezen belül…
Tovább olvasom >Továbbra is durvák a balatoni árak
A Balatonnál nyaralók idén sem számíthatnak olcsó étkezésre – különösen…
Tovább olvasom >Visszavonulót fúj a Wizz Air: kivonul Abu-Dzabiból, leállítja közel-keleti járatait
Drasztikus döntést jelentett be a Wizz Air: 2025. szeptember 1-jétől…
Tovább olvasom >További cikkeink
A fogyasztói tudatosságnak a pénztárca szab határokat
Egészséges, fenntartható és megfizethető alapanyagokat, élelmiszereket szeretnének a fogyasztók vásárolni,…
Tovább olvasom >Drága falatok – egyre mélyebben kell a pénztárcába nyúlni a húsért
Hiába őrzi népszerűségét a sertéshús a magyar fogyasztók körében, az…
Tovább olvasom >Globális minimumadó: Az amerikai vállalatcsoportok végleg kikerülhetnek a szabályozás alól
Az elmúlt időszakban a globális minimumadó kapcsán izgalmas fejlemények játszódtak…
Tovább olvasom >