Orbán Ráhel: szakmai összefogás kell a turizmus fejlesztéséhez
A szakmai szervezetek széles összefogására van szükség a turizmus további fejlesztéséhez, szerencsés lenne például egy éves rendezvénykalendárium összeállítása – mondta Orbán Ráhel, a BDPST Csoport kreatív igazgatója csütörtökön az MCC Feszt kerekasztal-beszélgetésén, melyet a hazai turizmus kilátásairól rendeztek.

Ditróy Gergely, a Portfolio Csoport üzletfejlesztési igazgatója (b1), Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója (b2), Orbán Ráhel, a BDPST Csoport kreatív igazgatója (b3) és Zsidai Zoltán Roy, a Zsidai Group tulajdonosa, a Magyar Éttermi Szövetség elnöke (b4) a Mathias Corvinus Collegium MCC Feszt Megmutatni Magyarországot – a hazai turizmus kilátásai című panelbeszélgetésén a MOL nagyszínpadán Esztergomban 2024. augusztus 1-én. MTI/Bruzák Noémi
Hozzátette, az egész Európát sújtó drágulás miatt sok országban az ott élő vendégek kiszorultak a saját piacaikról. Fontos lenne elérni ezeket a vendégeket, mert ismerjük a kultúrájukat, tudjuk mit keresnek – fogalmazott.
Kiemelte, hogy egyre nagyobb hangsúlyt fordítanak a wellness és egészségturizmusra, valamint partnereik olyan lakosztályok kialakítását kérik, melyekben szállodai körülmények között lehet workshopokat, kisebb rendezvényeket megtartani.
Orbán Ráhel elmondta, Budapest előnyére fordíthatja, hogy déli országoknál kisebb mértékben érintett a klímaváltozásban, egyre több vendég jön az őszi időszakban és csúcsüzem van a decemberi hétvégéken.
Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója úgy vélte, a magyar turizmus összeségében nincs rossz állapotban, a vendégszám visszatért a járvány előtti szintre. Problémásabbnak vélte az ágazat jövedelmezőségét, mivel ezt nagyon befolyásolja az energiaárak emelkedése, az infláció, valamint a magas élőmunka igény miatti bérköltségek. Elmondta, a szállodaszövetség egyik alelnökeként úgy látja, hogy sokat fejlődött az ágazat szereplőinek együttműködése az elmúlt években.
Véleménye szerint több távoli összeköttetéssel kellene rendelkeznie a repülőtérnek, mert Amerikából és a Távol-Keletről jól fizető turisták érkezhetnének.
Ehhez a gondolathoz kapcsolódva Zsiday Zoltán Roy, a Zsidai Group tulajdonosa, a Magyar Éttermi Szövetség elnöke úgy fogalmazott, hogy szükséges a vásárlási lehetőségek bővítése ahhoz, hogy több, jobban költő turista érkezzen, hiszen száz bulituristával egyenértékű öt „luxusturista”.
Úgy vélte, Budapest turisztikai szempontból sokat tud és mindene megvan, az átalakuló vendégkörrel az ország nagyságrendekkel több jövedelmet ki tudna venni a vendéglátásból, közben pedig nem terhelnénk túl a lakosságot a turistákkal.
Kapcsolódó cikkeink
Magyarországon 13 szálláshely kapott Michelin Kulcs elismerést
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A fagyi váratlan gazdasági húzóerő lett a Balatonnál?
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >730 ezer látogatót vonzott idén a MOL Nagyon Balaton – a fesztiválok továbbra is a turizmus motorjai
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Exportbajnok innovációval a cukorpiaci kanyarban – budapesti iparági kerekasztal az édességgyártók versenyképességéről
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >10 éves a MOL Fresh Corner – az olimpiai bajnoktól a Tankcsapdáig mindenki az ország legkedveltebb hot-dogját ünnepli
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Exkluzív vásárlói bulit szervez a Lidl az egyik budapesti üzletébe
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >