Olaszrizling Október Nagykóstoló nyolcvan termelő boraival
Több mint 80 borászat mintegy 150 tételét kóstolhatják meg az érdeklődők az Olaszrizling Október Nagykóstolón október 17-én a Corinthia Hotel Budapestben.
Magyarország egyik legkedveltebb szőlőfajtája az olaszrizling: a harmadik legnagyobb területtel rendelkezik a fehér borszőlők között és Tokaj-Hegyalja kivételével gyakorlatilag minden borvidékünkön megtalálható – emlékeztet a szervezők által az MTI-hez eljuttatott közlemény.
Mint a fajtakóstoló szervezői kiemelik, az olaszrizling rosszabb években is jól terem és nagyobb hozam mellett is képes jó minőséget adni. Ráadásul rendkívül sokoldalú szőlőfajta, ezért az olaszrizlingből készült borok választéka széles: készülnek könnyű, reduktív tételek, érettebb hordósak, dűlőszelektáltak, gyümölcsösek, de szépen mutat házasításban, sőt még édes borként, narancsborként és pezsgőként is.
Az Olaszrizling Október Nagykóstoló látogatói szinte minden olaszrizling-stílus képviselőjével találkozhatnak a rendezvényen, amelyre ráadásul számos kiállító elhozza rajnai rizling tételeit is, noha ez a fajta csak névrokona az olaszrizlingnek.
A sétáló kóstoló programját ingyenes előadások színesítik. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Új korszakba lép a Csányi Pincészet
A Villányi borvidék legnagyobb, évszázadokra visszanyúló hagyományokkal rendelkező pincészete, a…
Tovább olvasom >Nagy István: a magyar borászok ott vannak a nemzetközi szakmai élvonalban
A magyar borászok ott vannak a nemzetközi szakmai élvonalban, Európában…
Tovább olvasom >Olaszország lesz idén a Balaton Wine & Gourmet fesztivál díszvendége
A balatoni régió több mint 50 étterme és borászata mellett…
Tovább olvasom >További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >