Olaszországban növekedés előtt áll a kézműves fagylaltpiac
A várakozások szerint 4%-kal nőhet a kézműves fagylalt értékesítése Olaszországban a 2025-ös nyári szezonban – derül ki a SIGEP World Observatory legfrissebb elemzéséből, amely a CREST-Circana és az Olasz Fagylaltkészítők Szövetségének (AIG) adatai alapján készült.
A szektor 2024-ben 3 milliárd eurós bevételt ért el, ami 1%-os éves növekedést jelent. Európában összességében 2,1%-kal nőtt a fagylalteladások száma, még úgy is, hogy a vendéglátóhelyi vendégforgalom 0,5%-kal csökkent – írja az ESM.
Az öt legnagyobb piacból – Olaszország, Németország, Spanyolország, Franciaország és az Egyesült Királyság –Olaszországban fogy a legtöbb – több mint 600 millió adag – fagylalt, ami a teljes európai fogyasztás 26,4%-át adja. A második a sorban Németország 25,1%-os részesedéssel, amelyet Spanyolország követ 20,6%-kal.
Matteo Figura, a Circana olaszországi Foodservice igazgatója szerint a fogyasztási hajlandóság növekszik, a vendégek minden huszonötödik alkalommal fagylaltot is választanak és úgy tűnik, még a bizonytalan időkben sem mondanak le a fogyasztók a fagylalt nyújtotta élményről.
Claudio Pica, az AIG főtitkára szerint ugyanakkor a növekedéshez képzésre is szükség van, mivel 15-20 ezer pultos munkatárs hiányzik országszerte a fagylaltozókból.
Az idény újdonságai között olyan ízek is megjelennek, mint az arónia, a céklás fagylalt, vagy például a fordított stracciatella, amely fehér csokoládédarabkákkal gazdagított étcsokoládés alappal készül.
Kapcsolódó cikkeink
Vegyes eredmények a Carrefournál
A francia kereskedő 2025 első felében veszteségeket kellett, hogy elkönyveljen…
Tovább olvasom >Olaszország idén is tarol a turisták körében – drágább, de megéri
Bár az árak emelkedtek, Olaszország továbbra is az egyik legnépszerűbb…
Tovább olvasom >180 millió eurós fejlesztést tervez a Gruppo Megamark Dél-Olaszországban
Az olaszországi regionális élelmiszer-kiskereskedő, a Gruppo Megamark két év alatt…
Tovább olvasom >További cikkeink
Jason Momoával mutatkozott be Magyarországon a Meili Vodka
Az elmúlt két év egyik legtöbb díjat elnyerő vodkája (2…
Tovább olvasom >K&H: egyre gyakoribbak a szélsőséges időjárási viszonyok
Az időjárás ma már nem egy távoli, elméleti kockázat, hanem…
Tovább olvasom >8,5 millió pékáru fogyott egy év alatt: helyi pékségek, kézműves ízek, tudatos választások a Kifli.hu-nál
Az elmúlt 12 hónapban a vásárlók több mint 8,5 millió…
Tovább olvasom >
