Olasz ízvilág a Tchibotól

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 03. 11. 12:18

Az új Tchibo Espresso Sicilia Style az erős, karakteres délolasz ízvilágot, a szintén új Tchibo Espresso Milano Style pedig az elegáns, enyhén gyümölcsös érzetű, északolasz ízvilágot idézi.

A kávé kultúra terjedésével nő az igény a minőségi kávék iránt. Európa városaiban egyre népszerűbbek a kávéházak, és az otthonokban is egyre többen hódolnak a kávézás szenvedélyének. Egyre jobb kávéfőző gépeket és több kávé kiegészítőt használnak az emberek a fekete elkészítéséhez. A Tchibo a változó igényekre építve két új eszpresszó kávét vezet be: a Tchibo Espresso Sicilia Style és Milano Style kávék az eszpresszó hazájának hangulatát és ízét idézik.

Az új eszpresszó kávék pörkölésére során a Tchibo kávészakértők különösen nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy pontosan megfeleljenek az olasz pörkölési folyamat szigorú kritériumainak. A kávészemeket a szokásosnál alacsonyabb hőmérsékleten, de hosszabb ideig és sötétebbre pörkölik, s ezzel csökkentik a babszemek savtartalmát. Így lesz az olasz eszpresszó telt ízű és bársonyos állagú.

A Tchibo Espresso Sicilia Style kávé arabica és robusta kávészemek tökéletes keveréke. Ebből a tipikusan délolasz karakterű kávéból jellemzően erős, sötét színű, gazdag aromájú, testes ital készíthető.

A Tchibo Espresso Milano Style egy északolasz stílusban összeállított arabica kompozíció. A Milano Style kávéban a tipikusan északolasz íz profil bontakozik ki, enyhén gyümölcsös karakterrel és étcsokoládéra emlékeztető zamattal.

A két újdonság március elsejétől elérhető a magyarországi hiper- és szupermarketekben, valamint a Tchibo üzleteiben 250g őrölt pörkölt, 500g szemes és 1000g szemes kiszerelésben – írja a Marketinginfo.hu.

Kapcsolódó cikkeink