Ők kapják a Gundel-díjat
Szeptember 23-án a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tartották a sajtótájékoztatót, amelyen Kovács László elnök hivatalosan bejelentette, kiknek ítélték idén a hazai vendéglátás ma létező legnagyobb elismerését, a Gundel-díjat.
A szakmai zsűri döntése alapján 2016-ban a kitüntetést Vomberg Frigyes szakács, food styllist, szakoktató, a 2016-os Bocuse d’Or európai döntőjén győztes magyar csapat coach-a, valamint posztumusz elismerésként Czubor János, a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola augusztusban elhunyt örökös címzetes igazgatója kapja.
A Gundel-díj a vendéglátó szakma egyfajta Kossuth-díja – hangsúlyozta az elnök –,
olyan kitüntetés, amelyről szavazással döntenek a legnagyobb szakmai szervezetek és a Gundel család képviselői. A díj elnyerésnek feltétele a 25 év sikeres szakmai tevékenység, a magyar vendéglátás történelmi hagyományainak ápolása, népszerűsítése, a fiatal generációk fejlődésének támogatása. Díjazni persze nem azt akarjuk, aki negyed századon keresztül jól főz, elvégzi azt a munkát, amire felesküdött, hanem aki, ezen felül is tett valamit – a kitüntetési bizottság tagjai is megértették, elfogadták ezt a szándékot.
Az díjátadásra november 20-án ünnepélyes keretek között kerül sor az MVI hagyományos év végi Gálaebédjén.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >