Ocado: a közösségi média pörgeti a fehérjedús élelmiszerek iránti keresletet
A közösségi média trendek és a fogyasztók ultrafeldolgozott élelmiszerektől való elfordulása hatására ugrásszerűen nő a fehérjedús élelmiszerek iránti kereslet – írja az Ocado Retail legfrissebb adatait publikáló Grocery Gazette cikkéből.
Az online szupermarket szerint az „high protein” kifejezésre vonatkozó keresések száma 105%-kal nőtt az elmúlt évhez képest, a „protein rich” kifejezés iránti érdeklődés 85%-kal, a „natural protein” iránti érdeklődés pedig 20%-kal emelkedett.
A trendből profitál a görög joghurt és a tojásfehérje is – a kereslet 56%, illetve 27%-kal nőtt, míg a steak és a tonhal iránti igény 39%-os, illetve 35%-os növekedést mutat. A csirkemell továbbra is népszerű, a keresések száma 43%-kal, az eladások pedig 20%-kal emelkedtek.
A növényi alapú fehérjeforrások is egyre kedveltebbek: a lencsére vonatkozó keresések száma 18%-kal, a csicseriborsóra 27%-kal, az edamame babra pedig 44%-kal többször kerestek rá.
Az Ocado és a Savanta kutatásából az is kiderül, hogy a Gen Z 47%-a az Instagramról és a TikTokról merít inspirációt fehérjedús étrendjéhez, míg az Y-generáció 35%-a, a boomereknek pedig csupán 5%-a teszi ugyanezt.
A fehérjefogyasztás növekedésének motorja az egészségtudatosság is: a válaszadók 52%-a energiaszintje növelésére, 49%-a a jóllakottság-érzés fenntartására, mintegy 44% pedig testsúlyának kontrollálása érdekében fogyaszt több fehérjét.
Kapcsolódó cikkeink
Matcha Latte zabitalt vezet be kínálatába az Oatly az Egyesült Királyságban
Az idei nyarat új, matcha latte ízű zabitallal dobja fel…
Tovább olvasom >Új korszak a személyi higiéniában, az inkontinenciakezelés területén
Napjainkban az egészségtudatosság erősödésével egyre nagyobb figyelmet kap a személyi…
Tovább olvasom >Elismerték az újrahasználható alsónemű fejlesztését
Napjainkban, az idősebb korosztály növekvő arányával, illetve az egészségtudatosság erősödésével,…
Tovább olvasom >További cikkeink
November vége után is megmaradhat az árrésstop
Ahogyan arról mi is írtunk, meghosszabbította a kormány az élelmiszerek…
Tovább olvasom >Újabb pályázat segíti az élelmiszer-feldolgozást: húszmilliárd forintos keret nyílik ősszel
Az itthon megtermelt mezőgazdasági alapanyag minél nagyobb arányú, hatékonyabb és…
Tovább olvasom >Szeptembertől jön a digitális SZÉP-kártya – nő a keretösszeg is
Idén szeptember 1-jétől életbe lépnek a tavaly bejelentett változások a…
Tovább olvasom >