Nyomtatott csirkefalatok a moszkvai KFC-ben
Növényi és állati eredetű alapanyagokból készül a moszkvai KFC által kifejlesztett 3D-s csirkefalat, olvastuk a life.karpat.in.ua-n.
Az amerikai gyorsétteremlánc a jövő húsának nevezte a növényi alapanyagokból, laborban előállított csirkés nuggets-et.
Az étteremlánc kenyérrel és fűszerekkel is kísérletezik, hogy elérjék a megfelelő KFC ízt. Ugyanakkor az előállításhoz állati eredetű alapanyagokat is felhasználnak, vagyis az előállított nuggets-ek nem lennének vegetáriánus termékek.
A KFC már tavaly számos amerikai éttermében bevezette a növényi alapú Beyond Meat csirkehúst, amit idén nyáron további éttermekre terjesztenek ki.
A biológiailag nyomtatott nuggets-ek sokkal környezetkímélőbbek lennének, mint a hagyományosan előállított csirkehús.A vállalat az American Environmental Science and Technology Journal tanulmánya alapján állítja ezt, amelyben kifejttették a sejtszintű hústermesztés előnyeit.
A 3D-s bionyomtatás kifejlesztése, lassú és nehézkes folyamat, ugyanakkor gyógyászati alkalmazás szempontjából több, igen ígéretes fejlesztés már történt.
A teljes cikket itt olvashatja!
Kapcsolódó cikkeink
Bojkott a gázai háború miatt
Izrael és a Hamász közötti háború októberi kezdete óta az…
Tovább olvasom >KFC és TEDi nyitás a nyíregyházi Korzó Bevásárlóközpontban!
A december a karácsonyi forgatag mellett 2 fontos új üzletnyitást…
Tovább olvasom >Ismét fellendülőben az európai foodservice vállalatok
Európa legnagyobb foodservice vállalatai 2022-ben tekintélyes forgalomnövekedést értek el a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Viharos év a légi közlekedésben: fizetésképtelenséget jelentett légitársaságok világszerte
Az idei év nehézségei sok légitársaság számára jelentettek komoly kihívást.…
Tovább olvasom >(EN) Kortárs (étel)művészet – A nap képe
Sajnos ennek a bejegyzésnek csak EN nyelvű változata van.
Tovább olvasom >A fine dining tálalás utolsó fél évszázada – A nap videója
Zanzásított bemutató az elmúlt 50 év food styling történetéről.
Tovább olvasom >