Nyolcvan borászat, 45 koncert az idei Debreceni Bor- és Jazznapokon
Nyolcvan hazai borászat, 45 koncert, jazzmozi és kézműves vásár is várja a nagyerdei Békás tó partján augusztus 1. és 4. között a Debreceni Bor- és Jazznapok látogatóit.
A rendezvény keddi debreceni sajtótájékoztatóján Tóth Ernő programigazgató kiemelte, hogy az 1972 óta folyamatosan megrendezett zenei esemény az ország legrégebbi jazzfesztiválja, amelyet öt éve együtt tartanak meg a korábbi borkarnevállal. Így jött létre az ország legnagyobb „gasztrojazz jamboree-ja” – tette hozzá a programigazgató.
Széles Diána (Fidesz-KDNP), Debrecen turisztikáért felelős alpolgármestere „jó párosításnak” nevezte a jazzt és a bort, és kiemelte, hogy a fesztivál iránt évről évre nő az érdeklődés itthon és külföldön egyaránt.
Kovács Pál borszakíró elmondta, hogy 80 hazai borászat mintegy 500 féle borát kóstolhatják meg a rendezvényre érkezők. Most első ízben exkluzív, 20 fős borkóstolók is lesznek, tájékoztatókkal, beszélgetésekkel a fesztivál területén felépített Bor Dómban – fűzte hozzá.
Heit Lóránd érmelléki borász arról számolt be, hogy a bornapok keretében most első alkalommal a „Kárpát-haza természethű borkészítői” – kilenc hazai és határon túli kézműves pincészet – is bemutatkoznak a Nagyerdőben.
Tóth András, a bornapok főszervezője azt emelte ki, hogy a borászatok kétharmada immár visszatérő vendége a debreceni rendezvénynek.
Teremi Nóra, a jazzfesztivál főszervezője elmondta, hogy minden eddiginél több – 45 – zenekar, és összesen 221 muzsikus lép fel a debreceni jazznapokon. A magyar zenészek mellett német, román, cseh, szlovák, lengyel, grenadai, angol és francia művész is muzsikál majd a Békás tó partján. Különlegességként említette, hogy a négy nap alatt összesen 26 szaxofonos fújja majd a dallamokat a fesztiválon. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Három új menüsorral újít a Michelin-ajánlott szarvasi bisztró
Három új degusztációs menüsorral újult meg a Michelin Guide Bib…
Tovább olvasom >Új szintre emelik a balatoni gasztronómiát: megoldást hozhat a szezonalitásra és a munkaerőhiányra a Balatoni Kulináris Műhely
A térség éttermei, borászatai és szakképző intézményei közösen alakították ki…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csökken a kereskedelem jövedelmezősége – érdemi forrásokat nyit meg a kormány
Május 28-án tartották a Laurel Számítástechnikai Kft. sorrendben 12. Retail…
Tovább olvasom >5500 szépségrajongóval telt meg az MVM Dome
Minden korábbinál nagyobb érdeklődés mellett zajlott le május 23–24. között…
Tovább olvasom >Sikerrel zárult a III. REL Szervezők Napja
Magyarország élen jár a rövid ellátási láncok támogatásában – hangzott…
Tovább olvasom >