Nyolcszázezer csomag húst dobnak grillre a Tesco vásárlói
A Tesco tapasztalata alapján évről évre nő a grilltermékek népszerűsége, a vásárlók pedig egyre inkább a magas minőségű termékeket keresik. Az áruházlánc a májustól szeptemberig tartó grillszezonra 800 ezer csomag grill húskészítménnyel, 100 ezer tálca hamburgerhússal és 1,5 millió csomag grillfűszerrel készül. A Tesco emellett izgalmas grill recepteket kínál nemcsak a húsimádóknak és ínyenceknek, de a speciális étrendet követőknek és a vegetáriánusoknak is.
A legnépszerűbb grilltermékek várhatóan idén is a grillkolbászok lesznek, amelyből továbbra is a magyaros ízesítésű a legkeresettebb. Az áruházlánc a 4 féle sajátmárkás grillkolbász mellett baconbe csavart és fehér kolbászokkal is készül. Egyre nő a grillsajtok népszerűsége is: az áruházlánc másfélszeres növekedésre számít az idei szezonban, illetve sokan keresik a marinált és előre pácolt húsokat, amelyekből az éves eladás kétharmadát a grillszezonban értékesíti a Tesco.
Reneszánszát éli az otthoni hamburgerkészítés: évről évre növekszik a kereslet az előre formázott hamburgerpogácsák iránt, amiből tavaly 45 ezer tálcával értékesített az áruház, idén pedig még szélesebb választékkal készül, és ennek több mint kétszeresét tervezi eladni. A grillhúsok között emellett közel 60 féle előre csomagolt és 40 féle hentespultban található hús szerepel. Ezekből a vásárlók leginkább a sertés és a baromfi termékeket keresik. A húsok ízesítéséhez a Tesco összesen több mint 110 féle fűszerkeverékkel és szósszal készül, előbbiből 1,5 millió csomag, utóbbiból pedig 100 ezer darab fogyott tavaly.
Az áruházlánc még egyszerűbbé teszi a felkészülést a kerti partikra: a grilltermékek online is megrendelhetők. A vásárlóknak így elég akár előző nap leadni a megrendelést, legyen szó húsokról, sajtokról, üdítőkről vagy minőségi grill kiegészítőkről, a Tesco Online Bevásárlás szolgáltatás hűtött autóival Budapest, Székesfehérvár, Győr és Szeged mellett júniustól már Veszprémben is házhoz hozza a termékeket.
Kapcsolódó cikkeink
A laborhús jövője: fenntartható alternatíva vagy piaci kihívás?
A laborhús olyan sejttenyésztéses technológiával előállított hús, amelyet élő állatok…
Tovább olvasom >Februárban kezdődik a hazai dinnyeszezon a Tescónál
A Tesco évről évre több ezer tonna magyar termesztésű görögdinnyével…
Tovább olvasom >A brit szupermarketek közül elsőként a Lidl kezd értékesíteni a TikTok Shopon
A Lidl február 20-án 9 órától kezd értékesíteni a TikTok…
Tovább olvasom >További cikkeink
Tudatosabban vásárolunk? Töretlen a kereslet a hazai ízek iránt
Több száz magyar termelővel működik együtt a Kifli.hu, hogy minél…
Tovább olvasom >Jelentősen nőtt az Alibaba negyedéves nyeresége
Az Alibaba Group Holding kínai e-kereskedelmi óriás adózott eredménye jelentősen…
Tovább olvasom >Új marketing- és kommunikációs vezetővel erősít a Gránit Alapkezelő
2025 februárjától Csonka Attila irányítja a Gránit Alapkezelő marketing-, kommunikációs…
Tovább olvasom >