Nyitott pincék várják a látogatókat a Balaton-felvidéken
Nyitott pincékkel, szórakoztató programokkal várja a Zánka-Nivegy-völgyi Borút Egyesület a látogatókat pünkösdkor, csatlakozva az országos akcióhoz.
A Balaton-felvidéki borúton öt-hat éve tartanak hasonló rendezvényeket, de az országos kezdeményezéshez most először csatlakoztak, több mint 10 pincészettel és több vendéglátóhellyel – tájékoztatta az MTI-t Péringer Miklós borász, az egyesület tagja.
A program gyertyafényes vacsorával kezdődik pénteken a résztvevő pincészeteknél, majd szombaton a Szent Antal Pincészetnél folytatódik főzőversennyel, gyerekprogramokkal, néptánccal és más szórakoztató műsorokkal.
Szombaton és vasárnap rendszeresen közlekedő kisvonat és busz járja a pincéket; a járatok hétfőn nem közlekednek, de a pincék nyitva tartanak és gyalogszerrel is megközelíthetők.
Vasárnap a Szent Balázs hegyen, a XIII. században épült, a 2000-es évek elején részlegesen felújított templomromnál 13 órakor szentmise lesz.
A nyitott pincék programban részt vesz a Dobosi Pincészet, az Antmann Családi Pince, a Cse-Ki Bor Bt., a Zsóka Fogadó, a Golyózó Pizzéria, a Molnár Családi Pince, a Lídia Borház, a Theodora Étterem, a Szent Antal Pince, a Szabó és Fia Borpince, a Gergely Borház, Péringer Miklós, a Brazsil Cseppek Borház, a Mersics porta és a Liszkay Winery Estate.
A Nyitott Pince Napok célja, hogy a borvidékek megismerése mellett a közvetlen emberi kapcsolatokat is ápolja; a programot a Nyitott Pincék Szövetsége, a Bacchus Arts Stúdió és a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében nyolcadik alkalommal tartják meg pünkösd hétvégéjén – áll a szövetség honlapján.
Szombaton, vasárnap és hétfőn a borkedvelők hangulatos pincetúrák során fedezhetik fel a legrangosabb pincészeteket és a kincseket rejtő apró, kézműves borászatokat. Az akcióban részt vevő pincék a három napból legalább két napon – általában 10 és 19 óra között – nyitva tartanak, és a gazda, borász vagy borhoz értő személyzet fogadja a betérő vendégeket. A nyitott pincékben legalább háromféle bort lehet 10-50 százalékos kedvezménnyel megkóstolni.
A kedvezményes kóstolók mellett sok helyen nyílik lehetőség a pince és a szőlőbirtok bejárására, és a borok mellett finom falatokkal is kínálják a betérő vendéget. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Üzleti tervezéshez egy kis segítség
A CEONET Klub és az Egyensúly Intézet újabb közös eseményre…
Tovább olvasom >Európai küldöttséget látott vendégül az NFFT és a BCSDH
Milyen európai szintű együttműködések segíthetik az európai és a hazai…
Tovább olvasom >Egyre sikeresebb a Modern gyárak éjszakája rendezvénysorozat
A Modern gyárak éjszakája országos online és élő rendezvénysorozat egyre…
Tovább olvasom >