Nyitott pincék napja Kőszeghegyalján
Kőszegen a Pogány-hegytől Cákig, a híres műemléki pincesorig terjedő területen helyi borászok összefogásával rendezik meg május 20-án a X. Kőszeghegyaljai Nyitott Pince Napot – közölték az MTI-vel a szervezők.
Krampits László felidézte: régi hagyomány, hogy pünkösd vasárnapján a borászok betekintést nyújtanak féltett pincéjükbe és közszemlére teszik a korábbi évek borait.
Elmondta, hogy a körülbelül 4 kilométeres kőszeghegyaljai bortúra résztvevői névre szóló gravírozott üvegpoharat és térképet kapnak, ezekkel a kezükben haladnak majd a kijelölt úton, betérhetnek a szőlőhegyi pincékbe, megtapasztalhatják a helyi gazdák vendégszeretetét.
Hozzáfűzte: a bakancsos turisták amellett, hogy gyönyörködhetnek a kőszeghegyaljai táj egyre szélesebbre nyíló panorámájában, kilenc helyszínen több mint harminc féle bort kóstolhatnak. Összehasonlíthatják egymással a kékfrankos és blauburger borokat, megízlelhetnek friss, illatos fehérborokat és üde rozéborokat is. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Minden korty egy új fejezet – teljesen megújul és szintet is lép a BB bor- és pezsgőcsalád
A borkészítés minden fázisát elemezve és átgondolva, a legújabb trendeknek…
Tovább olvasom >Történelmi döntés: az Európai Bizottság jóváhagyta az első fenntarthatósági áregyezséget a borágazatban
Az Európai Bizottság első alkalommal foglalt hivatalosan állást egy fenntarthatósági…
Tovább olvasom >Terjed a szőlő aranyszínű sárgaság: már a Somlói borvidéket is elérte a súlyos betegség
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) friss laboratóriumi vizsgálatai alapján immár…
Tovább olvasom >További cikkeink
Online is elérhetők a Beauty Expo előadásai
A május 23–24-én megrendezett 4. Rossmann x Krémmánia Beauty Expo…
Tovább olvasom >Könnyek a vízben segélykoncert szeptemberben, a jótékonysági akció folytatódik
A nagy hőségre való tekintettel az ősz elejére halasztották a…
Tovább olvasom >Közelebb kell hozni egymáshoz a termelőket és a fogyasztókat
A rövid ellátási lánc megerősítésével közelebb kell hozni egymáshoz a…
Tovább olvasom >