Nyárra elkészül a Dél-Alföld legnagyobb gasztronómiai élményparkja
Nyárra elkészül, ősztől látogatható lesz a CsabaPark, a Dél-Alföld legnagyobb gasztronómiai élményparkja. A projekt tulajdonosa, a békéscsabai önkormányzat csütörtökön bejárással egybekötött sajtótájékoztatón mutatta be a több mint hatvanszázalékos készültségű létesítményt.
A gasztronómiai élménypark beruházási költsége 1,3 milliárd forint, az önkormányzat a költségek 97 százalékát finanszírozza EU-támogatásból.
Vantara Gyula, Békéscsaba fideszes polgármestere kiemelte: a beruházás méltó helyszíne lesz a csabai gasztronómiai örökség, a csabai kolbászkészítés hagyományai ápolásának. A város célja a turisztikai vonzerő növelése mellett az évszázados tradíciók megőrzése és átadása az utód nemzedékeknek.
A polgármester elmondta, hogy a csabai kolbász bekerült a hungarikumok közé, az eredetiség védelme érdekében az önkormányzat védjegyet bocsát ki, amelyre azok a kolbászkészítők pályázhatnak, akik vállalják a szigorú technológiai előírások betartását.
A CsabaPark ötvenhektáros területén naponta lesznek gasztronómiai programok, amelyekre az alapanyagokat helyi kistermelők szállítják. A beruházás keretében épül egy 2750 négyzetméteres rendezvénycsarnok, kolbászkészítő udvar vágóponttal, húsfeldolgozóval és vendéglátóhelyekkel, valamint épül egy Óriások Konyhája névre hallgató játékos kolbászkészítő falu a gyerekeknek. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >