Növényi alapú „darált húst” dobott piacra Kínában a Beyond Meat
Kínában már kapható a Beyond Meat növényi alapú darált disznóhúsa. A cég egyre nagyobb szeletet hasít ki az ázsiai piacból.
A Beyond Meat legújabb terméke, a Beyond Pork kezdetben Sanghai öt népszerű éttermében kapható majd.
Kína a világ legnagyobb disznóhúsfogyasztója, ám a vírus kitörése óta sokkal jobban odafigyel az élelmiszerbiztonságra, ami jelentősen megváltoztatta a nemzetközi cégektől érkező húsellátmányt.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Kínai gazdaságélénkítés – a befektetők szem elől tévesztik a lényeget
Az alapanyagpiacokat övező hangulat szeptemberben döntő fordulatot vett, amikor Kína…
Tovább olvasom >Fine Dining: az ősi Kína gasztrotörténetei címmel nyílt kiállítás a Néprajzi Múzeumban
Fine Dining: Az ősi Kína gasztrotörténetei címmel nyílt kiállítás kedden…
Tovább olvasom >Engedélyezi az Európai Bíróság a húsra vonatkozó kifejezések használatát a növényi húshelyettesítők esetében is
Az Európai Bíróság (EB)úgy döntött, hogy az EU-tagállamok nem tilthatják…
Tovább olvasom >További cikkeink
Érdemes a hazai szárnyasokat választani Márton-nap alkalmából
Idén sem hiányozhat a Márton napi asztalról a libapecsenye. A…
Tovább olvasom >Márton-nap előtt: drágulásra számíthatunk a liba és kacsa esetében?
November 11-én, Szent Márton napján a hagyomány szerint libát illik…
Tovább olvasom >Rendkívüli fogyasztóvédelmi ellenőrzést indítanak az ételfutár cégeknél
A fogyasztóvédelemért felelős Nemzetgazdasági Minisztérium rendkívüli fogyasztóvédelmi vizsgálatot indít a…
Tovább olvasom >