Növeli vállalkozásának hatékonyságát a Don Pepe

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 01. 28. 00:00

Dolgozói tréningrendszert vezetett be a Don Pepe. Célja, hogy értékesítési módszereit hatékonyabbá, vendégeit pedig elégedettebbé tegye.

Az ország egyetlen olyan,
kizárólag magyar tulajdonban levő étteremlánca,
amely több tucat egységet üzemeltet, egy, a
vállalati rendszerek optimalizálására
szakosodott céget bízott meg azzal, hogy munkatársait
– a futároktól az étteremvezetőkig – egy
dolgozói tréning segítségével
felkészítse feladatuk hatékonyabb ellátására.
Dolgozói továbbképzését különösen
egy olyan gazdasági helyzetben tartja fontosnak a Don Pepe,
amelyben a versenyképesség és a
forgalomnövekedés technikáinak elsajátítása
meghatározhatja az étteremlánc jövőjét.
Első körben a Don Pepe éttermek
közül hat vesz részt a programban. A tesztcsoport
kiválasztásakor szerepet játszott, hogy az
ország különböző területein üzemeljenek,
és szerepeljen köztük gyorskiszolgáló
és klasszikus vendégtérrel rendelkező á
la carte étterem is. A Camponában, Csepelen, a Fehérvár
Tescóban, a Gépmadár utcai étteremben, a
Menyecske utcai étteremben és a Komjádi
étteremben már megkezdődött a vállalati
tréning.
A program kialakítása
előtt meghatározták a Don Pepe fejlesztésre
szoruló területeit, úgymint a munkatársak
nem elegendő mértékű motiváltsága, a
minőségi eredmények vizsgálata illetőleg a MIR
(Minőség Irányítási rendszer) modul
hiánya a vezetésben. Többek között e
pontok a javítására ad tanácsot és
segít kidolgozni a megfelelő stratégiát a
tréning, hogy megkönnyítse és hatékonyabbá
tegye a munka menetét.
A mintegy egy éven át
tartó képzés során a kiválasztott
Don Pepe étterem dolgozói lépésről
lépésre megismerkedhetnek a különféle
technikákkal és az értékesítést
elősegítő módszerekkel. A Don Pepe elsődleges célja
a továbbképzéssel, hogy megbúvó
hiányosságaira szakszerű válaszlépéseket
vezessen be. A tréningen a vendégekkel közvetlenül
kommunikáló kollégák még jobban
elsajátíthatják ismereteiket és
megérthetik feladatuk fontosságát, hogy a
továbbképzés végeztével legjobb
tudásuk szerint hasznosíthassák a tanultakat.

Elhatározásával
Magyarországon a Don Pepe azon néhány
vállalkozás körébe tartozik, amelyek
felismerték munkatársaik folyamatos továbbképzésének
jelentőségét. A több mint harminc étteremből
álló lánc a tréningrendszer bevezetésétől
a vásárlói kör megelégedettségének
és lojalitásának növelését
reméli. Ez biztosíthatja a mindeddig évről-évre
növekedő forgalom szinten tartását, amely a
jelenlegi gazdasági körülmények között
komoly eredmény lenne.  

Kapcsolódó cikkeink