Növekszik a 3D-nyomtatott hús elfogadottsága Németországban
Németországban egyre nyitottabbak a fogyasztók a 3D-nyomtatott, laboratóriumi körülmények között előállított húsalternatívák iránt – derül ki a Bitkom digitális szövetség 1000 16 évnél idősebb fogyasztó megkérdezésével készült friss felméréséből.
Míg hat évvel ezelőtt a lakosság csupán 13%-a tudta volna elképzelni, hogy ilyen húst fogyasszon, ez az arány mára 24%-ra emelkedett.
A fiatalabb korosztályok különösen érdeklődőek: a 16–29 évesek 33%-a, a 30–49 évesek 35%-a nyitott a húshelyettesítők fogyasztására. Az 50 év felettiek már sokkal szkeptikusabbak és a 65 év felettieknek már csupán 14% fogadná el a 3D-nyomtatott húst.
A megkérdezettek 31%-a szerint a technológia hozzájárulhat a fenntarthatóbb élelmiszer-előállításhoz, ugyanis – mint azt Margareta Maier, a Bitkom digitális mezőgazdaságért felelős szakértője hangsúlyozza – a 3D-nyomtatás révén a hús kinézete és állaga hasonlíthat a hagyományoshoz, de ökológiai lábnyoma sokkal kisebb.
A fogyasztók többsége azonban nem lenne hajlandó többet fizetni a technológiáért: csupán 7% fizetne többet a sejttenyésztett húsért, míg 17% luxustermékként tekint rá. Mindössze 15% gondolja úgy, hogy a jövőben a háztartásokban is elterjednek az élelmiszernyomtatók, mivel jelenleg drágák, és speciális alapanyagokat igényelnek.
Kapcsolódó cikkeink
85 millió eurós beruházással bővíti németországi üzemét az Intersnack
Az Intersnack, Európa egyik vezető sós snackgyártója, 85 millió eurót…
Tovább olvasom >A német kiskereskedők 60%-a hirdet a közösségi médiában
Egy friss felmérés szerint Németországban a kiskereskedők közel 60%-a használ…
Tovább olvasom >Németországban emelkedtek a nagykereskedelmi árak júniusban
Németországban júniusban gyorsult a nagykereskedelmi árak éves növekedése, havi összevetésben…
Tovább olvasom >További cikkeink
Közeleg a Lidl Balaton-átúszás
A jövő héten, július 26-án rendezik a 43. Lidl Balaton-átúszást,…
Tovább olvasom >Tudatos táplálkozás – az okos döntések számítanak, nem a szigorú szabályok
Továbbra sem érzik a fogyasztók, hogy enyhülne rajtuk a magas…
Tovább olvasom >Falusi romantika Budapest szívében: megnyitott a Puli és Juhász pesti csárda a belvárosban
Harcsapaprikás, túrós csusza és aranygaluska – juhászbölcsességgel tálalva, puli-lelkesedéssel fűszerezve.…
Tovább olvasom >