Ha mi nem megyünk a nagyvilágba, eljön hozzánk a nagyvilág! Így szerencsénkre eljutott hozzánk az értők számára már régi ismerősnek is tekinthető sikermárka, a Nobu is. Valódi fúziós konyha: a hagyományos japán konyha és ízvilág ötvözése Nobu Matsuhisa névadó-mesterszakács dél-amerikai utazásai során elsajátított technikákkal.
A kínálat gerince megegyezik a világ más tájain működő Nobukéval, amit ezután szeretnének magyar specialitásokkal kiegészíteni, mangalicával, libamájjal, pisztránggal, fogassal. Hasonló megközelítéssel a mindegyik Nobura jellemző enteriőrt is igyekeztek egyedi elemekkel kiegészítve kialakítani. A működtetők elképzelései szerint itt nem szabad senkinek feszélyezve éreznie magát, nem kell öltönyben, kiskosztümben érkezni. Akit a szerény ételválasztás, a középosztály által is megfizethető árak nem zavarnak, otthon érezheti magát. Itt fejenként 10 000 Ft-ból is el lehet fogyasztani egy 4 fogásos vacsorát, és 30 000 Ft-ból is. Bár a világ Nobujai számos elismerést tudhatnak magukénak (még Michelin-csillagot is), a hely alapelvei szerint a vendégelégedettség ennél is fontosabb. Nos, az alaszkai fekete tőkehal misóval és társai megfelelően sikeresnek tűnnek. A sztenderd prémium italok mellett 11-féle szakét kínálnak, valamint jellegzetes Nobu-koktélokat (például Matsuhisa Martini, Japanese Mohito).
Budapest V., Erzsébet tér 7–9.
Konyhafőnök: Lloyd Roberts
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rendhagyó Fórum a CEONET Klub és az Egyensúly Intézet együttműködésében
November 12-én a Zwack Ház Füves Bárjában rendezték meg azt…
Tovább olvasom >Cukorbetegség világnapja: metrómegállókban ellenőrizhetjük a vércukorszintünket
Utazás közben is tehetnek az egészségükért azok, akik november 14-én,…
Tovább olvasom >Szivárványból hajtogatott bagel – A nap videója
Színpompás másfél perces film arról, hogyan készül Brooklyn (és valószínűleg…
Tovább olvasom >